Kiryat Bialik, en av platserna i norra Israel som anfölls med raketer från Libanon på söndagen.
Kiryat Bialik, en av platserna i norra Israel som anfölls med raketer från Libanon på söndagen. Bild: Ariel Schalit/AP/TT

Stängda skolor efter Hizbollahattack mot Haifa

Den Iranstödda Hizbollahmilisen har avfyrat stora mängder raketer från Libanon mot bland annat en militärbas i Haifa, i norra Israel.
Israel beskjuter också mål i Libanon, och har beordrat att alla skolor i norr stängs till och med måndagen.

ANNONS

Israels militär uppger att mer än 100 raketer avfyrats in i landet från Libanon i två omgångar tidigt på söndagsmorgonen. Omkring 20 projektiler sköts in i Israel från Libanon vid femtiden och därefter kom en större våg med cirka 85 raketer en timme senare, enligt militären.

En handfull personer har, enligt israeliska medier, skadats i attacken mot basen i Haifa. Israel meddelade efteråt att av säkerhetsskäl hålls alla skolor i landets norra delar stängda till och med måndag.

Hizbollah hävdar att projektilerna som sköts mot Haifa-basen, en flygbas, var av modellerna Fadi 1 och 2 – varianter som tidigare aldrig använts. De sköts, enligt Hizbollah, som svar på upprepade israeliska attacker mot olika områden i Libanon.

ANNONS

Upptrappningen av attacker mellan Israel och Hizbollahs militära gren fortsätter, skärpt av att Israel dödat en rad höga Hizbollahmilitärer i en attack i Beirut där också civila dog. Den sammanlagda dödssiffran i det anfallet har nu stigit till 45, enligt libanesiska myndigheter.

Ibrahim Aqil, som dödades häromdagen i södra Beirut. Odaterat foto distribuerat av Hizbollah.
Ibrahim Aqil, som dödades häromdagen i södra Beirut. Odaterat foto distribuerat av Hizbollah. Bild: Hizbollah via AP/TT
ANNONS