Fyra skjutna till döds – gärningsmän jagas

Fyra personer har skjutits till döds och tiotals ska ha skadats i en skottlossning i Birmingham i Alabama, USA, sent på lördagen lokal tid. Ingen misstänkt har gripits.

ANNONS

Skjutningen ska ha skett utomhus i stadens nöjesdistrikt Five Points South och det är ännu inte klarlagt om offren sköts från en förbipasserande bil.

– Vi tror att flera skyttar sköt flera skott mot en grupp människor, säger Truman Fitzgerald från Birminghampolisen till CNN.

Enligt CNN förklarades tre av offren, två män och en kvinna, döda på brottsplatsen. Det fjärde offret fördes till sjukhus men personens liv gick inte att rädda. Samtliga ska har befunnit sig på trottoaren eller på gatan i nöjesdistriktet.

Fitzgerald uppger också att flera drabbade hittats i området och att andra offer tagit sig till lokala sjukhus.

ANNONS

– Vi har flera offer med skottskador från området. Jag har fått uppgifter om att minst fyra av de skottskadade har livshotande skador, säger han.

Enligt den lokala nyhetssajten al.com har hittills i år, inklusive de fyra dödsoffren på lördagen, 122 personer mördats i Birmingham. 2023 inträffade 135 mord i staden och 2022 144 stycken.

Truman Fitzgerald från Birminghampolisen konstaterade efter lördagens dåd att "vi ser alldeles för många bråk som man löser med kulor".

ANNONS