En hund sköt ihjäl en man genom att trampa på ett gevär i baksätet. Bilden är en arkivbild och hunden har inget med händelsen att göra.
En hund sköt ihjäl en man genom att trampa på ett gevär i baksätet. Bilden är en arkivbild och hunden har inget med händelsen att göra. Bild: Jon

Hund sköt ihjäl man

En 30-årig man var ute på en jaktresa i Kansas, USA, när han blev skjuten i ryggen – av sin hund. Mannen kunde inte räddas utan dog av sina skador.

ANNONS
|

30-årige Joseph Austin Smith var ute och jagade över helgen i Kansas, USA. Han hade packat in både gevär och hund i baksätet av sin pickup. Det blev hans död.

På lördagsförmiddagen fick polisen ett larmsamtal om att 30-åringen hade blivit skjuten i ryggen. När de kom fram till platsen, cirka 7 mil söder om staden Wichita, hittade de Smith i framsätet. De började utföra hjärt-lungräddning, men hans liv gick inte att rädda.

Det visade sig att hunden hade trampat på geväret i baksätet och med sin tass avfyrat det dödande skottet, rapporterar flera amerikanska medier. En man som satt i passagerarsätet ska ha fått lindriga skador, skriver NBC News.

ANNONS

Inte den förste som skjuts av sin hund

Händelsen är tragisk, men inte unik, skriver CBS News.

På thanksgiving 2022 sköts den 32-årige jägaren Ozgur Gevrekoglu ihjäl när han lyfte in sin hund i baksätet på hans bil. Hundens tassar kom åt den laddade hagelbössan och råkade avfyra den. Gevrekoglu dödades på nära håll, enligt tidningen Middle East Eye.

2017 skedde en liknande händelse, då en hund trampade på ett hagelgevär och sköt en fasanjägare i Iowa, USA. Jägaren överlevde.

2018 berättade en man i New Mexico för KRQE-TV att han hade blivit skjuten av sin hund, en 54 kilo tung rottweilerblandning vid namn Charlie. Enligt tv-kanalen hade mannen lastat in både hund och gevär i baksätet och satt i framsätet när Charlies tass fastnade i avtryckaren. Skottet gick igenom förarsätet och träffade mannen i ryggen. Han bröt ett par revben och fick nyckelbenet krossat, men överlevde.

LÄS MER:Ytterligare dödliga skjutningar i USA

LÄS MER:Två elever döda efter skolskjutning i Iowa

LÄS MER:Masskjutningen i Monterey Park – detta har hänt

ANNONS