Husras efter gasexplosion i NY

ANNONS
|

Husraset verkar inte ha skördat några dödsoffer, men däremot var tre eller fyra skadade, varav en brandman som arbetade med att leta efter människor i rasmassorna.

Anledningen föreföll vara en explosion, men det fanns inga tecken som tydde på kopplingar till terrorism - ett faktum som också kommenterades av företrädare för den amerikanske presidentens kansli i Vita huset.

- Det var troligen gas som exploderade och fick till följd att trevåningshuset rasade samman, sade räddningschefen Nicholas Scoppetta till CNN någon timme efter husraset på Manhattan.

- Vi hade personal i huset bredvid som svarade på en felanmälan, det är allt vi vet just nu, säger Alfonso Quiroz på gasleverantören Con Edison till GP.

ANNONS

Brandkåren var en timme efter explosionen i färd med att inspektera olycksplatsen och lyfta bort vrakspillror.

Enligt lokala nyhetsmedier hade huset tre eller fyra våningar och inrymde bland annat några läkarmottagningar och en skönhetssalong. Polisen sade att huset rasade samman innan dagens första patienter hade hunnit komma.

Larry King, populär programledare i tv-kanalen CNN, råkade befinna sig i närheten.

- Det lät som en bomb borde låta, sade han till tillströmmande medier och jämförde med de nazityska flyganfallen mot London under andra världskriget.

En engelsman som jobbar ett par kvarter bort på Helmsley Carlton House Hotel är inte lika imponerad.

- Visst hördes det. Men det kunde lika gärna varit en rejäl baktändning, säger mannen som inte vill uppge sitt namn.

- Jag hoppas att det är över vid lunchtid när jag måste gå ut, säger han.

Trafikflödet är i stort sett normalt i kvarteren runt det raserade huset, enligt New Yorks stads trafikkameror.

ANNONS