Intensiv sökinsats efter saknade från kapsejsade lyxyachten

Den brittiske techmiljardären Mike Lynch och ytterligare fem personer saknas fortfarande sedan en lyxyacht sjönk utanför Sicilien.
Nu pågår en intensiv sökinsats 50 meter under ytan, enligt BBC.

ANNONS
LocationItalien|
|

Under måndagsmorgonen utbröt en kraftig storm som fick den 50 meter långa segelbåten Bayesian att kapsejsa. På båten, som låg ankrad utanför staden Palermo befann sig 22 amerikanska, italienska och brittiska turister.

Stormen drog båten flera hundra meter från hamnen, det säger den italienska kustbevakningen. I samband med stormen har en man hittats död och ytterligare sex av de 22 personer som befann sig ombord saknas.

En av de saknade är enligt The Guardian techmiljardären Mike Lynch. Den 59-åriga mannen grundade mjukvaruföretaget Autonomy som senare köptes upp av företaget Hewlett-Packard, HP. Lynchs dotter är också saknad.

ANNONS

Tidningen har varit i kontakt med en talesperson till Lynch som inte ville kommentera olyckan.

Mamma vittnar om skräcken

En kvinna som räddades från segelbåten beskriver för italienska La Repubblica hur hon och hennes familj överlevde eftersom de befann sig på däck när den kraftiga stormen drog in. Hon beskriver hur nära det var att hennes ettåriga dotter drunknade.

– I två sekunder förlorade jag min dotter under havsytan, säger hon.

Därefter lyckades hon få upp dottern ur vattnet och senare kunde hon tillsammans med flera andra ta sig till en livräddningsbåt.

Sökandet fortsätter med dykare

De personer som räddats vårdas nu på sjukhus och tillståndet uppges vara stabilt.

Sedan i måndags pågår sökandet efter de saknade personerna, men arbetet försvåras av att bråte blockerar hytterna till båten. Segelbåten uppges ligga omkring 50 meter under havsytan.

Nu pågår massivt sökande med dykare som rest från från flera städer i Italien för att undersöka om någon finns kvar på båten, det skriver La Repubblica.

Italienska myndigheter undersöker nu orsaken till olyckan.

LÄS MER:Misstänkta båtmordet: Det här vet vi

LÄS MER:Morgans båt sjönk – hans liv räddades av mobilens ficklampa

LÄS MER:Många döda i båtolycka i Etiopien

ANNONS