Den israeliske arméchefen Herzi Halevi (till vänster) tillsammans med en soldat i maj i år.
Den israeliske arméchefen Herzi Halevi (till vänster) tillsammans med en soldat i maj i år. Bild: Gil Cohen-Magen/AP/TT

Israel: Hizbollah kommer inte få återvända

Hizbollah kommer aldrig få återvända och etablera sig i södra Libanon så att de kan hota israeler på andra sidan gränsen.
Det säger den israeliske arméchefen Herzi Halevi i ett tal och aviserar fortsatta anfall mot Beirut och södra Libanon.

ANNONS

Halevi hyllade i ett tal de nio namngivna israeliska soldater som stupat i Libanon, och varnade samtidigt den shiaislamistiska rörelsen i Libanon om fortsatta anfall.

– Att kunna återföra invånarna (i södra Israel) innebär att förstöra den infrastruktur för terrorism som Hizbollah har byggt upp så att de kan utföra räder mot våra samhällen och döda israeliska medborgare när de får order om det, sade chefen för militären IDF och fortsatte:

– Vi är fast bestämda att förstörda denna infrastruktur och eliminera alla som finns där.

Under torsdagskvällen rapporterade källor nära Hizbollah att Israel attackerat ett lager nära Beiruts flygplats. Det framgår inte vad som fanns i byggnaden.

ANNONS

IDF uppgav att man under torsdagen anfallit över 200 mål i Libanon. Efter beskedet fortsatte dock anfallen, inte minst strax före midnatt då rapporter om ett större anfall mot Beirut kom.

Statliga libanesiska medier rapporterar enligt AFP om flera nya smällar i södra delen av staden. Källor som uppges stå Hizbollah nära säger att de södra förorterna träffats av elva robotar eller drönare och att hela hus skakade.

– Våra styrkor i Libanon förintar fler och fler terrorister, varje sammanstötning slutar med att vi får ett större övertag, sade Halevi i sitt tal enligt militärens Telegram-konto.

De senaste två veckorna har över 1 200 personer i Libanon dödats i israeliska anfall, enligt BBC.

ANNONS