En brand i norra Israel efter ett anfall från Hizbollah. Arkivbild.
En brand i norra Israel efter ett anfall från Hizbollah. Arkivbild. Bild: Leo Correa/AP/TT

Israel varnar för upptrappning i Libanon

ANNONS

Intensifierade anfall från Iranstödda Hizbollah över gränsen från Libanon till Israel kan utlösa en allvarlig upptrappning. Det uppger den israeliska militären, rapporterar Reuters.

– Hizbollahs ökade aggression för oss till randen av vad som kan bli en bredare upptrappning, en som kan få förödande konsekvenser för Libanon och hela regionen, säger Daniel Hagari, talesperson för den israeliska militären, i ett videouttalande, enligt nyhetsbyrån.

Israel och Hizbollah har nästan dagligen beskjutit varandra sedan Gazakriget inleddes den 7 oktober, men den senaste veckan har attackerna eskalerat.

På söndagen märktes dock en markant nedgång i antalet attacker från Hizbollah, samtidigt som Israel uppgav att dess militär genomfört flera flyganfall i södra Libanon, enligt Reuters. USA och Frankrike arbetar för att förhandla fram en överenskommelse som ska få stopp på stridigheterna längs Libanons södra gräns. Hizbollah har dock uppgett att de inte kommer att stoppa anfallen om inte Israel upphör med sin militära offensiv i Gaza.

ANNONS
ANNONS