Demokraternas presidentkandidat Kamala Harris.
Demokraternas presidentkandidat Kamala Harris. Bild: Gene J. Puskar

Kamala Harris första större intervju inför valet

Demokraternas presidentkandidat Kamala Harris har gjort sin första större intervju sedan hon formellt utsågs till Donald Trumps motståndare i USA-valet i november. I intervjun, som gjordes av tv-bolaget MSNBC, stod ekonomifrågor i fokus.

ANNONS
|

– Jag tycker inte att vi vare sig kan eller bör sträva efter att ha en ekonomi som bara gör det möjligt för folk att klara sig. Människor vill göra mer än så, de vill ta sig framåt. Och jag kommer från medelklassen, sa Kamala Harris i intervjun, som är den första rikstäckande på egen hand sedan hon utsågs till Demokraternas presidentkandidat.

Utfrågaren Stephanie Ruhle påpekade under intervjun att ”de flesta väljare tror fortfarande att Donald Trump är bättre för att hantera ekonomin”. Men Harris formulerade hur hon kommer från en bakgrund som är mycket mer relaterad till de flesta amerikaners kamp.

ANNONS

– En del av anledningen till att jag till och med pratar om att jobba på McDonald's är att det finns människor som jobbar på McDonald's i vårt land som försöker bilda familj. Jag jobbade där som student. Jag var ett barn som jobbade där.

Olika syn på folkets behov

Harris tillade att vissa ”försöker skaffa familjer och betala hyra” baserat på den inkomsten.

– Jag tror att en del av skillnaden mellan mig och min motståndare inkluderar vårt perspektiv på det amerikanska folkets behov och vad vårt ansvar är att möta dessa behov, säger hon i intervjun med MSNBC News.

Hon kritiserade också Trumps löfte om att införa importtullar på utländska varor och kallade det en "försäljningsskatt på det amerikanska folket".

– Man kastar inte bara runt idéer om tullar. Han är inte särskilt seriös, sade Harris om sin rival.

Republikanernas presidentkandidat Donald Trump har reagerat på Kamala Harris intervju genom ett inlägg på sin egen sociala medieplattform Truth social, där han radar upp saker som har blivit dyrare under Harris tid som vicepresident.

LÄS MER:Nya amerikanska vapenpaket på gång för Ukraina

LÄS MER:Militärt miljardpaket väntas från USA

LÄS MER:Harris: Miljardärerna måste betala sin del

ANNONS