Den oberoende presidentkandidaten Robert F Kennedy Jr med sin vicepresidentkandidat Nicole Shanahan på ett kampanjmöte i mars i år. Arkivbild.
Den oberoende presidentkandidaten Robert F Kennedy Jr med sin vicepresidentkandidat Nicole Shanahan på ett kampanjmöte i mars i år. Arkivbild. Bild: Eric Risberg/AP/TT

Kennedy Jr överväger backa Trump

ANNONS

Den oberoende presidentkandidaten Robert F Kennedy Jr överväger att ge upp sin kandidatur och i stället ställa sig bakom republikanen Donald Trump i höstens val i USA.

Det säger Kennedys vicepresidentkandidat Nicole Shanahan, enligt CNBC.

Det enda alternativ hon ser är att de två kämpar vidare och försöker får mer än 5 procent av rösterna för att "etablera sig" som ett reellt tredjealternativ jämte de två stora partierna, Demokraterna och Republikanerna.

– Det är de två alternativen vi tittar på, säger hon och fortsätter med att den stora risken med att fortsätta på egen hand är att det hjälper demokraten Kamala Harris.

ANNONS

– För vi skulle ta röster från Trump, eller rent av få fler röster än Trump, säger hon i podcasten Impact theory.

Beslutet är inte givet, och absolut inte enkelt, poängterar hon.

Robert F Kennedy Jr siktar på att finnas på valsedlarna i samtliga USA:s 50 delstater i höstens presidentval. Han har ingen chans att vinna valet, men hans kandidatur har väckt oro i både Trumps och Harris läger, då han kan komma att plocka viktiga röster i avgörande vågmästardelstater.

Mätningar visar att han kan komma att locka väljare i lika hög utsträckning från båda kandidaterna.

Rättad: I en tidigare version av texten fanns en felaktig uppgift om i vilka läger Kennedys kandidatur väckt oro.

ANNONS