Branden spred sig till nästan hela lagret och nästan hundra personer deltog i släckningsarbetet.
Branden spred sig till nästan hela lagret och nästan hundra personer deltog i släckningsarbetet. Bild: Alexander Shcherbak

Kraftig brand i rysk lagerbyggnad

En kraftig brand spred sig genom ett lager utanför Moskva, vilket tvingade över tusen personer att evakuera byggnaden. Minst elva personer skadades i samband med händelsen.

ANNONS
|

På onsdagen utbröt en kraftig brand i en lagerbyggnad i Istra-distriktet strax utanför Moskva, vilket Ria Novosti rapporterar. Lagret ska tillhöra e-handelsföretaget Ozon, Rysslands äldsta och näst största onlinebutik.

Enligt ryska Tass ska minst 11 personer ha skadats och över tusen personer ha evakuerats från byggnaden.

Nästan hundra personer från räddningstjänsten fick bekämpa den kraftiga branden som spred sig över nästan hela lagret, som täckte en yta på 40 tusen kvadratmeter. Den ryska tidningen Kompanija uppger att faktorer som lagrets konstruktion och den stora mängden varor inuti byggnaden försvårade släckningsarbetet.

ANNONS

Till en början uteslöt inte räddningstjänsten att det rörde sig om en mordbrand, men chefen för Istraregionen uppger att branden uppstått på grund av att säkerhetsföreskrifterna inte har följts.

På videor som cirkulerar på sociala medier kan man se enorma rökpelare som stiger från byggnaden.

ANNONS