Krokodil fri från däck efter sex år

Sedan 2016 har en krokodil i Indonesien dragits med ett motorcykeldäck runt halsen. I flera års tid har naturvårdare försökt att fånga in krokodilen för att frigöra den från däcket och nu har man lyckats, skriver nyhetsbyrån AFP.

ANNONS

Det var dock inte naturvårdsarbetarna som till sist lyckades fånga in den olycksdrabbade krokodilen. Istället var det en en man som bor i området kring floden Sungai Palu, där krokodilen ofta synts till.

Mannen säljer fåglar till vardags och använde kyckling för att locka på den 5,2 meter långa krokodilen. Efter att under tre veckors tid ha försökt komma nära krokodilen gick det äntligen vägen och tillsammans med fler från lokalbefolkningen kunde han binda fast djuret och dra upp den på land.

– Jag ville bara hjälpa till. Jag avskyr att se djur lida, säger han till AFP.

Efter att de lyckats säkra krokodilen med repen kunde de skära bort däcket och sedan släppa tillbaka krokodilen i floden igen.

ANNONS

Enligt AFP misstänker naturvårdarna i området att någon med mening placerat däcket runt krokodilens hals för att försöka fånga in den och ha den som husdjur.

– I går var en historisk dag för oss. Vi är väldigt tacksamma för att krokodilen äntligen blivit fri och vi uppskattar lokalborna som oroat sig för djuret. Vi kommer att belöna mannen för hans ansträngning att rädda djuret, säger Hasmuni Hasmar, chef för den lokala naturvårdsenheten till AFP.

LÄS MER:Hjulbeklädd hjort fri efter två år

ANNONS