Trots att flera döda kroppar sköljde upp från havet så stängde inte stranden i Acapulco.
Trots att flera döda kroppar sköljde upp från havet så stängde inte stranden i Acapulco. Bild: STRINGER

Kroppar sköljde upp på semesterstrand i Mexiko

I helgen gjorde turister i den mexikanska staden Acapulco en ryslig upptäckt. Tre döda kroppar sköljde upp på en populär badstrand. Kropparna bar spår av tortyr och dödsfallen tros ha kopplingar till landets karteller.

ANNONS
|

På lördagseftermiddagen var stranden i mexikanska Acapulco fortfarande full av badgäster när ett makabert fynd gjordes. Det var två döda som kroppar flöt iland, varav en av dem var bunden till händer och fötter och fastbunden i ett ankare av cement, vilket tidningen El País rapporterar om.

Polisen kallades till platsen och kropparna omhändertogs – något som varken skingrade badgästerna eller fick stranden att stängas ner för dagen.

Tidigt på morgonen därpå hittades ytterligare en kropp, knappt två kilometer från stranden där den första hittades. Enligt tidningen The Sun ska kropparna ha utsatts för tortyr och en av dem hade skottskador i nacken.

ANNONS

Förr var Acapulco ett populärt semestermål för turister från hela världen, men i dag lockar den mest inhemska besökare på grund av den våldsspiral som drabbat området under de senaste decennierna. Det mesta av våldet kan kopplas till drogkartellerna, vilket även lett till att kidnappningar och utpressningar blivit vanligare i området.

År 2019 ska Acapulco ha listats som den sjunde dödligaste staden i världen, uppger The Sun och under de första fyra månaderna av 2022 ska 120 mord ha inträffat i staden. Men i september uppgav en av stadens tjänstemän, Adrian Olivas Perez, att gängvåldet minskat jämfört med året dessförinnan, enligt The Sun.

LÄS MER:En vecka utan mord – "gangsterfred" i Medellín

LÄS MER:Sex poliser dödade i Mexiko

LÄS MER:Elva män och pojkar ihjälskjutna i Mexiko

ANNONS