En ung kvinna födde barn på en flygplanstoalett, utan att hon visste att hon var gravid.
En ung kvinna födde barn på en flygplanstoalett, utan att hon visste att hon var gravid. Bild: Håkon Mosvold Larsen

Kvinna födde på flygplanstoalett – visste inte att hon var gravid

Bara några timmar innan planet skulle landa i Amsterdam fick en kvinna ombord väldigt ont i magen. Hon gick på toaletten och till hennes stora förvåning födde hon kort därpå en bebis.
Kvinnan visste nämligen inte ens om att hon var gravid.

ANNONS
|

Förra veckan var en kvinna från Ecuador på väg till Spanien med flyg och skulle mellanlanda i Nederländerna. När hon bara var några timmar från att landa i Amsterdam kände hon att hon fick väldigt ont i magen och bestämde sig för att gå på toaletten.

Till sin stora förvåning fick hon, efter två sammandragningar, plötsligt en bebis i sina händer, vilket en talesperson för sjukhuset Spaarne Gasthuis uppger till NL Times.

Den unga kvinnan hade fött barn inne på flygplanstoaletten, utan att ens veta om att hon var gravid.

Namngavs efter läkare som hjälpte kvinnan

Ombord på KLM-planet till Amsterdam fanns två läkare och en sjuksköterska som kunde hjälpa den nyblivna mamman. När planet landade fördes hon och det nyfödda barnet till sjukhuset Spaarne Gashuis i södra Haarlem.

ANNONS

”Hon hade ingen aning om att hon var gravid och blev ganska häpen över händelsen”, uppger sjukhuset i ett uttalande, enligt NL Times.

Barnet fick sitt namn efter en av läkarna som hjälpt kvinnan ombord på flyget. Enligt sjukhuset ska både kvinnan och barnet vara vid god hälsa.

Teamet på förlossningsavdelningen gjorde allt för att säkerställa att båda fick ordentlig vård och att barnet får de papper som han behöver”, skriver sjukhuset på sin hemsida.

LÄS MER: Terese, 23, visste inte att hon var gravid - födde en dotter

LÄS MER:Kvinna dog framför sin familj på flygplan

LÄS MER:Paret födde barn – nästan samtidigt

ANNONS