<em id="emphasis-43f176531169674ae8c1997e06249bf4">Arkivbild. </em> Enligt en läkare i Perth ska en 55-årig man inte ha varit död när han fördes till ett bårhus i Australien. Nu har en utredning startats. Bilden har inget med händelsen att göra.
Arkivbild. Enligt en läkare i Perth ska en 55-årig man inte ha varit död när han fördes till ett bårhus i Australien. Nu har en utredning startats. Bilden har inget med händelsen att göra. Bild: Jorge Saenz

Läkare: Man levde när han skickades till bårhuset

En läkare i australiensiska Perth säger att en 55-årig man som man trodde hade avlidit i själva verket fortfarande levde när han skickades till bårhuset. Enligt en rapport ska mannen ska ha rört på sig i liksäcken och blodat ner sina rena kläder.

ANNONS
|

Den 5 september ska en 55-årig man ha dött i australiensiska Perth varpå mannens kropp stoppades i en liksäck och fördes till ett bårhus.

Dagen därpå bads en läkare på Rockingham General Hospital att intyga dödsfallet och ska då ha upptäckt färska blodspår på mannens sjukhussärk, som tros ha kommit från en reva i hans ena arm, vilket The Guardian rapporterar om.

Enligt läkarens rapport ska mannens ögon ha varit öppna, två av hans kroppsdelar hade ändrat position och dragkedjan på liksäcken hade dragits ner. Annan sjukhuspersonal ska ha bekräftat att mannens ögon hade stängts och att han hade varit klädd i en ren sjukhussärk innan han flyttades till bårhuset.

ANNONS

Detta fick läkaren att registrera att datumet som dödsfallet inträffat var den 6 september.

"Jag tror att blodet kom från en ny reva i huden, samt att arm-positionen och ögontecknen var oförenliga med en person som var avliden vid ankomsten till bårhuset," skrev läkaren i en rapport, enligt tidningen Business News uppger The Guardian.

När en begravningsbyrå ifrågasatte datumet på dödsattesten, påstod läkaren att han hade blivit ombedd av sjukhuspersonal att tidigarelägga dödstiden.

Läkaren vägrade och ska sedan dess ha slutat på sjukhuset.

Händelsen utreds av domstolen

En australiensisk domstol har bekräftat att de nu undersöker anklagelserna.

– Efter att ha fått information från en läkare på Rockingham-sjukhuset om en 55-årig mans död, så började en rättsläkare på måndagen den 3 oktober att undersöka huruvida dödsfallet är något som bör rapporteras, sa en taleskvinna.

Läkaren påstår även att anställda på sjukhuset ska ha försökt få honom att tidigarelägga mannens dödsattest i vad han menar är ”ett uppenbart försök att dölja händelsen”.

En talesperson för hälsoministeriet, Libby Mettam, sa att anklagelserna var ”djupt oroväckande” att man behövde utföra en ”grundlig och transparent utredning” kring händelsen.

– Alla anklagelser om allvarliga missförhållanden bör meddelas till korruptions- och brottskommissionen, säger Libby Mettam.

LÄS MER:66 barn dog på grund av njurskador – kan finnas koppling till hostmedicin

LÄS MER:Dödade gravid kvinna – skar ut fostret ur magen

LÄS MER:Kvinna vaknade ur två års koma – identifierade sin bror som angripare

ANNONS