På onsdagen manifesterade tusentals mot våldsamheterna, bland annat i Walthamstow i norra London.
På onsdagen manifesterade tusentals mot våldsamheterna, bland annat i Walthamstow i norra London. Bild: PA via AP/TT

Lugnare efter flera dagars brittisk oro

ANNONS

Efter en veckas oroligheter och protester mot invandring på en rad platser och städer i Storbritannien hade myndigheterna gjort sig redo på en upptrappning. Men på många håll blev det inget, motdemonstrationer och manifestationer mot rasism tog över.

Polisen hade förberett sig på det värsta och satt 6 000 poliser i beredskap för att möta nya oroligheter, som från början drivits på av högerextrema kretsar men som också utvecklats till upplopp med plundringar av butiker och förstörelse och uttryck för missnöje.

En omfattande manifestation genomfördes i Walthamstow i norra London, enligt medier på plats. Den riktades, som de andra i städer runt om i landet, mot de våldsamma oroligheter som följde efter morden på tre flickor i Southport norr om Liverpool.

ANNONS

I Brighton samlades en handfull människor för att visa missnöje vid ett advokatkontor som de uppfattat som specialiserat på asyllagar. Men de fick se sig stå mot omkring 2 000 motdemonstranter. På flera andra håll utspelade sig liknade scener, rapporterar BBC.

ANNONS