Man döms till fängelse för att ha försökt sälja annan persons hus

Andrew Smith lyckades nästan bli fem miljoner kronor rikare när han i smyg försökte sälja sin hyresvärds bostad. Via en fejkad mäklarsida hade han lyckats få en köpare på kroken. Men grannarna lyckades stoppa affären i sista stund. Nu har han fått sin dom.

ANNONS
|

En man i Cambridge i England har dömts till fängelse för att nästan ha lyckats sälja sin hyresvärds hus.

Det var den 4 november som Andrew Smith 41 år blev dömd till fängelse i två och ett halvt år rapporterar The Independent.

I februari 2020 skrev han på ett hyreskontrakt för ett hus på Argyle Street i centrala Cambridge. Efter endast två veckor la han upp huset till försäljning via en påhittad mäklarsida.

Grannarna stoppade affären

Två år senare var han nära att lyckas. Den påtänkta köparen hade gått med på priset 400 000 pund, strax under 5 miljoner kronor. Huset med tre sovrum hade blivit stylat av Smith med hyrda möbler. Genomsnittpriset för ett hus på Argyle Street i Cambridge låg år 2021 på 617 000 pund.

ANNONS

Köparen anlände till adressen för att göra en undersökning av husets avlopp. Då satte till slut grannarna stopp för affären genom att varna köparen att huset var uthyrt.

Efter att den potentiella köparen hade anmält bluffen till polisen startades en utredning. Flertalet förfalskade dokument upptäcktes av polisen som visade att Smith hade vilselett mäklaren.

Polisen: ”Ett riktigt bisarrt brott”

Smith greps i sitt hem i Flitwick, Bedfordshire. Han erkände sig skyldig för bedrägeri och även penningtvätt.

Polisen Dan Harper berättar för Independent att de har jobbat långa dagar för att se till att rättvisa ska skipas.

– Att en oskyldig köpare kom så nära att nästan betala 400 000 pund för ett hus som aldrig var till salu från början. Det är nästan svårt att tro att det att det har hänt, ett riktigt bisarrt brott.

LÄS MER:Bengts lägenhet i Majorna står tom – sägs upp efter 30 år

LÄS MER:Kunder utsatta för bedrägeri kan få pengar tillbaka från banken

LÄS MER:Göteborg behöver både bostads- och hyresrätter

ANNONS