En man som uppges vara anhängare till Brasiliens avgående president Jair Bolsonaro har gripits misstänkt för attentatsplaner. Arkivbild.
En man som uppges vara anhängare till Brasiliens avgående president Jair Bolsonaro har gripits misstänkt för attentatsplaner. Arkivbild. Bild: Eraldo Peres/AP/TT

Man gripen för attentatsplan i Brasilien

ANNONS
|

En man har gripits i Brasilien misstänkt för att ha planerat att utföra ett attentat för att skapa "kaos" inför installationen av den nu valda presidenten Luiz Inacio Lula da Silva, rapporterar lokala medier.

Polisen ska ha gripit mannen efter att han placerat en bomb i en tankbil nära flygplatsen i huvudstaden Brasilia. Gripandet skedde efter att tankbilens chaufför hittat bomben på lördagen.

Mannen ska ha försökt att detonera bomben men misslyckades. Det sade Brasilias polischef Robson Candido under en presskonferens, enligt nyhetssajten G1.

Den misstänkte mannen ska ha erkänt att bomben var en del av en plan för att skapa "kaos" och för att förhindra "etablering av kommunismen i Brasilien", enligt polisuppgifter till lokala medier.

ANNONS

Han ska också ha sagt att idén kläcktes tillsammans med andra Bolsonaroanhängare som protesterat utanför försvarshögkvarteret i Brasilia och krävt att militären ska ingripa för att förhindra att Lula tar över presidentposten.

Polisen ska ha hittat flera vapen hemma hos den misstänkte mannen.

ANNONS