Israels militär uppmanar till evakuering från delar av flyktinglägret i Muwasi. Arkivbild.
Israels militär uppmanar till evakuering från delar av flyktinglägret i Muwasi. Arkivbild. Bild: Fatima Shbair/AP/TT

Många döda i israeliska angrepp i södra Gaza

Minst 70 personer har dödats i Khan Yunis i södra Gaza, uppger den Hamaskontrollerade hälsomyndigheten. Ytterligare 200 personer ska ha skadats.

ANNONS
|

Israels militär har inte kommenterat uppgifterna, men i ett uttalande säger militären att stridsplan och stridsvagnar har "eliminerat terrorister i området". Israeliska stridsplan ska även ha attackerat vapendepåer, posteringar och tunnelschakt.

Angreppet kommer efter att Israels militär beordrat evakuering av östra delarna av den humanitära zonen Muwasi. Detta på grund av planer på en insats mot Hamasmedlemmar som befinner sig i området och enligt militären avfyrar robotar mot Israel därifrån.

Många palestinier har upprepade gånger tvingats lämna sina hem, i försök att nå säkerhet under kriget som bröt ut efter Hamas terrordåd mot Israel den 7 oktober.

Nyligen uppgav Israel att man uppskattar att minst 1,8 miljoner palestinier nu befinner sig i den humanitära zonen. Enligt FN och humanitära organisationer råder brist på tillgång till sanitet, vård och hjälpinsatser.

ANNONS
ANNONS