Nuseirat, en tätort som formellt sett är ett flyktingläger, har ofta utsatts för israeliska anfall i det snart årslånga kriget. Bild från i juni.
Nuseirat, en tätort som formellt sett är ett flyktingläger, har ofta utsatts för israeliska anfall i det snart årslånga kriget. Bild från i juni. Bild: Jihad al-Shrafi/AP/TT

Många inom samma familjer dödade i anfall

Minst tio personer i samma familj dödades i ett israeliskt flyganfall i Nuseirat i centrala Gazaremsan tidigt på måndagen, uppger palestinska sjukhuskällor enligt nyhetsbyrån AFP.

ANNONS
|

Bomberna träffade en bostadsfastighet där familjen bodde. I sociala medier sprids obekräftade filmer som uppges föreställa dödade barn och föräldrar vars kroppar förs till sjukhuset al-Awda.

Bara några timmar tidigare rapporterades ett liknande israeliskt anfall inne i staden Gaza. Där räknar civilförsvaret till sex döda, även i det fallet tros de ingå i samma familj.

Israel förklarar ofta dylika anfall med att palestinska extremister gömmer sig bland civila, men får hård internationell kritik när oskyldiga ändå drabbas hårt.

ANNONS