Det är inte första gången som Matt Hellers hus översvämmas men han är chockad över stormen Helenes kraft.
Det är inte första gången som Matt Hellers hus översvämmas men han är chockad över stormen Helenes kraft. Bild: Skärmdump

Matt tog kajaken – när huset översvämmades av orkanen Helene

När orkanen Helene slog till mot Florida började vatten komma in i Matt Hellers hus. Då tog han fram sin kajak, som ett tillfälligt skydd mitt i stormen. Klippet där kan paddlar i sitt översvämmade hem har blivit viralt.

ANNONS
|

Till toner av låten ”Storm coming” ser man Matt Heller i klippet röra sig i sin lila kajak bland utemöbler och någon kruka som flyter runt i hans vardagsrum. Han har tidigare upplevt andra stormar hemma i Tampa, i delstaten Florida, men han beskriver Helene som något som överträffade hans värsta scenarion.

– Kajaken var min flyktplan, men jag trodde inte att jag skulle behöva använda den i mitt egen vardagsrum, säger han till CNN.

@mattfromhornblasters.com

Hurricane Helen Tampa Florida Matt Heller from Hornblasters.com house flooding

♬ Storm Coming - Once Monsters

När han intervjuas av nyhetskanalen är det levande ljus som belyser rummet –strömmen har gått, precis som i hundratals hushåll i Florida under de senaste timmarna.

ANNONS

Myndigheterna hade uppmanat befolkningen att evakuera innan stormen Helene nådde Floridas kust. Men Matt Heller berättar att han inte trodde att han skulle drabbas den här gången.

Vattnet fortsätter stiga

På torsdagskvällen, lokal tid, drog stormen Helene över Florida och i början var det lugnt hemma hos Matt Heller. Ett lugnt som försvann när vatten sakta började komma in i hans hus.

– Det har fortsatt stiga och stiga, och enligt rapporter ska det fortsätta göra det. Så vi håller tummarna, säger han till CNN.

Det är inte första gången som Heller ser sitt hem översvämmas, men detta är den största översvämningen som han någonsin har haft.

Minst tre personer har dött sedan orkanen svepte över USA på torsdagen, en av dem var en förare vars bil träffades av en nerblåst vägskylt i just Tampa.

Orkanen Helene klassades först som en fyra i den femgradiga orkanskalan, men sänktes på fredagen till nivå ett.

LÄS MER:9 goda råd: Så ska du göra när vattnet stiger

LÄS MER:Mexiko evakuerar sköldpaddsägg inför orkanen

LÄS MER:Danmark: Värsta stormfloden sedan 1904

ANNONS