Minst 30 döda efter masskjutning i Thailand

Ett 30-tal personer, mestadels barn, ska ha dött efter en masskjutning i norra Thailand, uppger Reuters.

ANNONS
|

En före detta polis misstänks ha dödat 34 personer på torsdagen i en masskjutning på ett daghem för barn. Minst 23 av de döda ska vara barn som gick på daghemmet.

Händelsen inträffade i Nongbua Lamphu-provinsen i Thailand, som ligger ett par timmar söder om Laos huvudstad Vientiane.

Enligt den thailändska tjänstemannen Jidapa Boonsom ska den beväpnade mannen ha burit med sig en kniv och ett skjutvapen till daghemmet innan han tvingade in sig i ett låst rum där barnen låg och sov, vilket Sky News rapporterar.

Den beväpnade mannen sköt först fyra eller fem anställda, inklusive en lärare som var gravid i åttonde månaden, innan han attackerade de sovande ungdomarna. Det fanns runt 30 barn i hela byggnaden vid den tiden.

ANNONS

Fick sparken från polisstyrkan

Enligt nyhetsbyrån AFP ska gärningsmannen efter attacken ha dödat sin fru och barn och därefter tagit sitt eget liv. Motivet är ännu oklart.

Mannen ska ha fått sparken från polisstyrkan förra året efter att han testat positivt på ett drogtest, berättade distriktspolistjänstemannen Chakkraphat Wichitvaidya för reportrar.

Han hade deltagit i en domstolsförhandling om narkotikaanklagelsen strax före attacken och hade verkat upprörd när han kom till barncentret.

Tidigare sa polisen att en jakt pågick efter den misstänkta skytten, och en talesman för den thailändska regeringen sa att premiärministern larmat alla tillgängliga myndigheter för att gripa den skyldige.

ANNONS