Minst 70 personer har dödats när ett kriminellt gäng anföll staden Pont-Sondé i Haiti. Bilden är tagen i mars i år i huvudstaden Port-au-Prince efter våldsamheter av kriminella gång.
Minst 70 personer har dödats när ett kriminellt gäng anföll staden Pont-Sondé i Haiti. Bilden är tagen i mars i år i huvudstaden Port-au-Prince efter våldsamheter av kriminella gång. Bild: Odelyn Joseph/AP/TT

Minst 70 döda i attack i Haiti

Minst 70 personer dödades när ett kriminellt gäng anföll staden Pont-Sondé, som ligger norr om Haitis huvudstad Port-au-Prince.

ANNONS

Vid attacken, som inträffade i torsdags, använde gängmedlemmar automatvapen för att skjuta mot invånarna i staden. Minst sjuttio personer dödades, bland dem cirka tio kvinnor och tre spädbarn, enligt människorättsorganet OHCHR.

"Vi är förfärade över torsdagens gängattacker i staden Pont-Sondé", säger Thameen Al-Kheetan, talesperson för OHCHR, i ett uttalande.

Dessutom skadades 16 personer allvarligt medan tiotals hus och bilar sattes i brand.

"Det är nu avgörande att myndigheterna genomför en snabb och noggrann utredning av attacken, ställer de ansvariga till svars och och garanterar upprättelse för offren", säger Thameen Al-Kheetan.

I förra veckan kom OHCHR med en rapport som visade att fler än 3 600 personer dödats i gängvåld i Haiti i år.

ANNONS

Haiti, ett av världens fattigaste länder, har kastats in i kaos och anarki sedan kriminella gäng tagit över huvudstaden Port-au-Prince. Till följd har säkerheten och vårdsystemet i landet till stora delar kollapsat.

Under årets första halvår tvingade våldet runt 600 000 människor på flykt, enligt OHCHR.

ANNONS