Nya ledtrådar kring Michael Mosleys försvinnande i Grekland

Övervakningsbilder visar hur den försvunne Michael Mosley skyddar sig själv mot solen med ett paraply utanför en restaurang. Ledtråden innebär att polisens teori om ”dietguruns” försvinnande varit felaktig.
– På vissa sätt blir det ännu mera mystiskt, säger polisen till The Guardian.

ANNONS
|

Det var under onsdagen som Michael Mosley anmäldes försvunnen på den grekiska ön Symi. Läkaren och ”dietgurun”, som är känd för ”5:2-dieten”, tillbringar sin semester på ön tillsammans med sin fru.

Under dagen för försvinnandet spenderade Mosley, tillsammans med hustrun och två vänner till paret, förmiddagen på stranden St Nikolas. Efter lunch tog Mosley en promenad till orten Pedi – sedan dess har ”dietgurun” varit försvunnen.

En stor sökinsats inleddes under onsdagskvällen. På lördagen söker man fortsatt efter Mosley. Räddningstjänst och polis letar på land och kustbevakningen söker i vattnet. Även drönare, helikopter och hund används för att hitta den försvunne Michael Mosley.

ANNONS
Stranden St Nikolas där Michael Mosley befann sig under onsdagsförmiddagen.
Stranden St Nikolas där Michael Mosley befann sig under onsdagsförmiddagen. Bild: Antonis Mystiloglou

Fångad på övervakningsfilm

Inledningsvis jobbade polisen efter teorin att Mosley försvann i samband med att han lämnade stranden och promenerade i riktning mot orten Pedi.

Men nu visar övervakningsbilder från en restaurang att han tagit sig hela vägen in till orten. Bilderna visar hur ”dietistgurun” passerar restaurangen i skydd av ett paraply.

Övervakningsbild på Michael Mosley utanför en restaurang på ön Symi i Grekland.
Övervakningsbild på Michael Mosley utanför en restaurang på ön Symi i Grekland. Bild: HANDOUT

Försvinnandet förbryllar ön

Den nya ledtråden gör Michael Mosleys försvinnande nu ännu mera mystiskt.Till The Guardian uppger en polis att bilden inte gör att de är närmare att hitta mannen.

Försvinnandet fortsätter att förbrylla hela ön.

– Det är som att jorden har öppnats och svalt honom, säger Nikitas Gryllis, vice borgmästare på Symi.

Under fredagen uppgav borgmästaren på Symi, Eleftherios Papakalodoukas, att sökinsatsen efter Mosley kommer att pågå i fyra dagar. Efter det krävs mer assistans från Grekland eller Storbritannien för att insatsen ska kunna fortsätta.

Polisen har samlat in hundratals timmars övervakningsvideor och ska nu fokusera sökinsatsen på vattnet.

”Tänker inte ge upp”

Michael Mosleys fru Clare Bailey i ett uttalande att hon är ”oändligt tacksam” gentemot alla på Symi, de grekiska myndigheterna och det brittiska konsulatet för arbetet de lägger ner för att hitta hennes man.

– Vi tänker inte ge upp hoppet, säger hon.

LÄS MER:Dietgurun Michael Mosley försvunnen på grekisk ö

LÄS MER:Sökinsats utvidgas efter Mosleys försvinnande

ANNONS