Senatorn Bob Menendez förnekade mutbrott på en presskonferens i New Jersey, USA i september.
Senatorn Bob Menendez förnekade mutbrott på en presskonferens i New Jersey, USA i september. Bild: Andres Kudacki

Nytt åtal mot senator – anklagas för att vara egyptisk agent

Federala åklagare i New York har kommit med ett nytt åtal mot den korruptionsmisstänkte amerikanske toppolitikern och senatorn Bob Menendez och hans fru. De anklagas bland annat för att ha agerat som egyptiska agenter.

ANNONS
|

Den demokratiske senatorn Bob Menendez anklagas bland annat för att ha tagit emot mutor från Egypten för att i gengäld vara behjälplig i frågor som rör landet, rapporterar AP.

Bland annat anklagas både han och hans fru för att ha tagit emot stora mängder kontanter, guldtackor och en lyxbil från företagare som velat påverka och influera utrikesaffärer.

Nu har federala åklagare skrivit om sin åtalsförklaring. I åtalet påstår de att korruptionen pågått från 2018 till 2022.

Menendez har tidigare sagt att de omkring 500 000 dollar, motsvarande 5,5 miljoner kronor, som hittades vid en husrannsakan var kontanter som kunde behövas i ett krisläge. Han har nekat till anklagelser om att det handlade om mutor och bestickning.

ANNONS

Trots krav från det egna partiet har Menendez vägrat att lämna sin plats i USA:s kongress.

– Jag inser att det här blir den hårdaste kampen hittills, men jag har sagt att jag lär förbli New Jerseys senator när alla fakta har kommit fram, har Bob Menendez tidigare sagt.

De formella anklagelserna mot honom offentliggjordes i september

LÄS MER:Toppsenator vägrar gå trots mutåtal

LÄS MER:Guldtackor i beslag hos anklagad toppdemokrat

ANNONS