Nytt skalv i Turkiet – pappa och dotter saknas

En ny jordbävning har skakat södra Turkiet. En man och hans dotter som återvänt för att hämta saker i sin bostad rapporteras ha begravts under en byggnad.

ANNONS
|

Skalvet inträffar tre veckor efter den kraftiga jordbävning som hittills tagit tiotusentals människors liv.

Centrum för jordbävningen, med en magnitud på 5,6, är staden Yesilyurt i Malatyaprovinsen, enligt landets katastrofmyndighet.

En person har dött och ett 70-tal skadats, enligt myndigheten. Flera hus som var skadade sedan det tidigare skalvet har kollapsat.

Räddningsarbetare och drabbade i staden Malatya, som ligger i provinsen med samma namn, dagen efter den kraftiga jordbävningen den 6 februari.
Räddningsarbetare och drabbade i staden Malatya, som ligger i provinsen med samma namn, dagen efter den kraftiga jordbävningen den 6 februari. Bild: Emrah Gurel/AP/TT

Ett fyravåningshus är en av byggnaderna som rasat samman. Där rapporteras en pappa och hans dotter som gått in i byggnaden för att hämta tillhörigheter ha hamnat under bråten, säger stadens borgmästaren Mehmet Cinar till mediebolaget Habertürk.

I en annan del av Malatya letar räddningspersonal genom bråte som landat på parkerade bilar, rapporterar Habertürk. Många människor i de jordbävningsdrabbade områdena har tagit sin tillflykt till sina bilar när deras bostäder antingen förstörts i skalvet eller skadats och blivit osäkra.

ANNONS

Malatya var en av elva provinser i Turkiet som drabbades hårt i det kraftiga skalvet den 6 februari. I Turkiet och Syrien, där jordbävningen också var förödande, har sammanlagt 48 000 människor omkommit hittills.

Centrum för jordbävningen, med en magnitud på 5,6, är staden Yesilyurt i Malatyaprovinsen
Centrum för jordbävningen, med en magnitud på 5,6, är staden Yesilyurt i Malatyaprovinsen Bild: Anna-Lena Lindqvist
ANNONS