Obama om Biden: Måste seriöst överväga sin kandidaturs livskraftighet

Trycket på att Joe Biden ska hoppa av presidentvalet växer inom det egna demokratiska partiet. Under torsdagen har amerikanska medier rapporterat om flera samtal som partimedlemmar och kollegor ska haft om hans möjligheter att vinna över Trump – den senaste uppges vara den tidigare presidenten Barack Obama.
Samtidigt uppger det från anonyma toppdemokrater att Biden kan komma att hoppa av redan i helgen.

ANNONS
|

Under de senaste dagarna har flera amerikanska politiker uttalat sig om en oro kring Joe Bidens möjligheter som presidentkandidat. Efter den första tv-sända debatten mellan Donald Trump och Joe Biden har ett tjugotal av av Demokraternas 213 ledamöter i representanthuset uppmanat presidenten att hoppa av valet.

Den senaste tunga demokraten som anslutit sig till skaran rapporteras vara den tidigare presidenten Barack Obama. Obama och Biden ska endast ha talat med varandra vid ett tillfälle sedan debatten som hölls mellan Trump och Biden.

Enligt Washington Post ska Barack Obama ha sagt till sina medarbetare att Bidens chanser att vinna har "kraftigt minskat" och att han måste "seriöst överväga sin kandidaturs livskraftighet”.

ANNONS

Barack Obama uppges ha understrukit att hans avsikter är att "skydda Biden" och det avtryck som han lämnar efter sig, och ska också ha varit tydlig i alla konversationer han haft med andra om att det är Bidens egna beslut att fatta huruvida han ska fortsätta som presidentkandidat.

Washington Post rapporterar att "bakom scenerna" har Obama deltagit i flera samtal om kampanjens framtid, där han haft samtal med många "oroliga" demokrater – däribland den förre talmannen Nancy Pelosi.

Uppgifter: Biden kan hoppa av redan i helgen

Tidigare under torsdagen rapporterades det att flera anonyma toppdemokrater som pratat med Axios kommer den hårda pressen som Joe Biden befinner sig under leda till att han hoppar av presidentvalskampanjen – redan i helgen.

CNN rapporterar att Nancy Pelosi, den före detta talmannen i representanthuset, sagt till Biden i ett privat samtal att mätningar visar att han inte kommer kunna vinna över Trump i valet. Biden ska ha argumenterat emot detta med att han sett mätningar som visar att han visst kan göra det.

Biden har under onsdagen testat positivt för covid och kommer nu att isolera sig själv tills att han blir frisk.

Joe Biden har sagt att endast han endast tänker hoppa av om det skulle krävas av medicinska hälsoskäl.

ANNONS

LÄS MER:Biden har fått covid: "Jag mår bra"

LÄS MER:Ny toppdemokrat manar Biden att träda åt sidan

LÄS MER:Så kan det politiska klimatet påverkas av mordförsöket på Trump

ANNONS