Ohios guvernör i ny attack på Trump: Skadar staden

Ohios republikanska guvernör Mike DeWine kritiserar Donald Trump för att sprida ogrundade rykten om staden Springfield – att dess invånare äter hundar och katter.
Det skriver DeWine i en artikel i The New York Times.

ANNONS
|

Skolor fick stänga efter bombhot, en kulturfestival tvingades ställa in av säkerhetsskäl och hatiska pamfletter signerade Ku klux klan har spridits.

Situationen i Springfield i Ohio har varit minst sagt spänd efter det att Donald Trump i presidentvalsdebatten mot rivalen Kamala Harris spred falska uppgifter om att haitiska gästarbetare i staden äter husdjur.

Nu har Ohios republikanska guvernör Mike DeWine på nytt kritiserat republikanernas presidentkandidat efter att denne fortsätter att hävda att haitiska gästarbetare äter katter och hundar.

”Skadar dem som har tillbringat sina liv här”

”Som anhängare till förre presidenten Donald Trump och senator JD Vance är jag ledsen över hur de och andra fortsätter att upprepa påståenden som saknar bevis och förtalar de lagliga invandrare som bor i Springfield”, skriver DeWine i New York Times.

ANNONS

DeWine framhåller att migranterna i staden har kommit dit lagligt och att migranterna bidrar med arbetskraft till staden.

”Den här retoriken (från Trump och Vance, reds anm) skadar staden och dess invånare, och den skadar dem som har tillbringat sina liv där” skriver han vidare.

Haitiernas betydelse för Springfield går inte att överskatta, menar Ohios guvernör. Han skriver i texten om det möte han hade med Springfields tillverkningsindustri i måndags; företagare som anställer haitier.

”Som en av dem sa till mig skulle hans företag inte ha kunnat hålla öppet efter pandemin utan haitierna som fyllde jobben. Det har funnits språkbarriärer och kulturella skillnader, men dessa haitier kommer till jobbet varje dag, passar ihop med arbetskamrater och har blivit värdefulla medarbetare”, skriver Mike DeWine.

LÄS MER:Krisåtgärder i utpekad och hotad stad

LÄS MER:Efter falskt kattutspel – Trump till Springfield

LÄS MER:Rasism och splittring i Springfield: ”Varför skulle vi äta hundar?”

ANNONS