En 27-årig man har dött efter att han kramats ihjäl av sin pytonorm.
En 27-årig man har dött efter att han kramats ihjäl av sin pytonorm. Bild: Lynne Sladky

Orm dödade sin ägare – fick skjutas av polisen

En man i USA har dött efter att hans orm klämt ihjäl honom. Poliserna som kom till platsen fick en chock när de hittade mannen på golvet med en fem meter lång orm virad runt kroppen.

ANNONS
|

En 27-årig man i amerikanska Pennsylvania har dött efter att han klämts ihjäl av sin massiva orm.

Enligt The Daily Beast ska en släkting ha hittat 27-åringen liggandes med en fem meter lång orm lindad runt sin kropp och kallat på polisen som kom till platsen.

Polisen avlossade ett skott mot ormens huvud, som då släppte taget om mannen och drog sig undan. Ormen ska senare ha behövt avlivas.

– Jag har gjort det här jobbet i 19 år och det är första gången jag har sett något liknande, säger polislöjtnanten Peter Nickischer till The Independent.

ANNONS

Han beskriver ormen som ”mycket lång och mycket tjock”.

– En av mina kollegor sa att det var som "direkt ur en skräckfilm”.

27-åringen ska ha drabbats av hjärtstillestånd och fördes akut till sjukhus. Han ska även ha fått en skada på hjärnan på grund av syrebrist. Mannen dog senare på grund av sina skador.

Erfaren ormägare – tog hand om omplacerade ormar

Efter attacken uppgav polisen att det var en ”boa-liknande orm” som attackerat mannen, men en vän till den döde mannen misstänker att det kan ha rört sig om en pytonorm på grund av uppgifterna om dess storlek.

Även familjemedlemmarna bekräftar för The Daily Beast att 27-åringen haft en nätpytonorm.

Den döda mannen ska ha varit en erfaren ormhanterare som tog hand om tre omplacerade reptiler, efter att de tidigare ägarna inte längre kunnat ta hand om dem. Enligt familjen trodde 27-åringen att pytonormen, som senare dödade honom, ska ha blivit illa behandlad i sitt tidigare hem.

– Den här ormen var särskilt aggressiv, vilket var ett problem, säger familjemedlemmen enligt The Daily Beast.

– Det sätt som ormen attackerade honom på och hur aggressiv den blev, det var inte en normal reaktion.

Så kramar ormar ihjäl sina byten

Boaormarna är en familj ormar där det förekommer ett 50-tal olika arter. Pytonormar är en annan familj där det finns ett 30-tal arter.

Nätpytonormen är världens längsta orm och kan bli upp till sex meter lång och väga uppemot 75 kilo, medan kungsboan, eller boa constrictor, blir runt fyra meter lång och väga 45 kilo.

Varken boaormar eller pytonormar är giftiga. Istället smyger de sig på bytet, virar sig runt dess kropp och trycker till.

Döden inträffar efter bara några minuter eftersom pytonormen hindrar bytet från att dra in luft i lungorna eller klämmer ihop hjärtat till den grad att det inte kan pumpa runt blodet i kroppen.

När bytet väl är livlöst börjar pytonormen svälja det i en enda lång munsbit, en process som kan ta flera timmar. Efter en stor måltid behöver en boa inte äta igen på flera veckor.

Källa: Illustrerad Vetenskap

LÄS MER:Tysk polis fann 100-tal giftormar på bondgård

LÄS MER:Nära 100 kilo tung pytonorm fångad i Florida

LÄS MER:Så gör du om huggormen biter

ANNONS