Hundratusentals människor har demonstrerat under ett stort antal tillfällen de senaste månaderna. Här har ordningsmakten svarat med att skjuta in tårgas i folkmassor för att skingra.
Hundratusentals människor har demonstrerat under ett stort antal tillfällen de senaste månaderna. Här har ordningsmakten svarat med att skjuta in tårgas i folkmassor för att skingra. Bild: Thibault Camus

Oro i Paris inför första maj-demonstrationer

Efter månader av demonstrationer är det nu stor oro i Paris inför första maj. Polischefen Laurent Nunez har uppgett att tusentals högriskpersoner mobiliserar för att orsaka oroligheter.
– Vi kommer svara extremt bestämt, säger han till BFMTV.

ANNONS
|

Upp mot 100 000 människor väntas demonstrera i Paris i dag, första maj. Enligt underrättelseuppgifter som den BFMTV tagit del av är upp till 2 000 av dessa en stor risk för att orsaka oroligheter.

Polischefen Laurent Nunez har höjt ett varningens finger om att orosmakarna kan störa de traditionella demonstrationstågen under första maj.

– Till ligisterna och orosmakarna som vill orsaka upplopp kommer vi svara extremt bestämt. Vi kommer att skingra dem så att de fackliga demonstrationerna kan genomföras, säger han till den franska tv-kanalen BFMTV.

Under flera månaders tid har fransmännen demonstrerat på Paris gator. Hundratusentals har engagerat sig i protesterna som i huvudsak riktat sig mot den franska presidentens, Emmanuel Macróns, förslag om att höja pensionsåldern från 62 till 64 år.

ANNONS

LÄS MER:Macrons pensionsreform drivs igenom utan stöd

LÄS MER:Experten: Så benägna är svenskar att demonstrera

ANNONS