Par i USA försökte sälja bebis på camping

Ett par i tjugoårsåldern ska åtalas för att ha försökt sälja sin två månader gamla bebis. De erbjöd barnet i utbyte mot ett sexpack öl och 1 000 dollar på en campingplats i den amerikanska delstaten Arkansas.

ANNONS

Den 21 september larmades polisen till campingen, efter att ägaren fått veta att försäljningen av barnet var på väg att genomföras. När polisen anlände till platsen var föräldrarna borta, men barnet fanns kvar och fördes till sjukhus för undersökning.

Enligt The Independent vittnade ett ögonvittne om att barnet luktade av urin och avföring.

Vittnet berättade också att barnet hade stora utslag, blåsor och svullnader på skinkorna och könsorganet.

På campingen kunde polisen beslagta ett dokument, som ska ha varit en form av köpeavtal mellan föräldrarna och den potentiella köparen. Kontraktet innehöll även en klausul som förbjöd parterna från att ångra sig eller kontakta varandra efter affären.

ANNONS

”Agerade av oro för barnets hälsa”

Föräldrarna ska enligt vittnen ha försökt sälja bebisen till flera personer. En man på campingplatsen uppgav att han först erbjöd föräldrarna flera burkar öl i utbyte mot barnet, vilket de accepterade och överlämnade barnet till honom tillsammans med en blöjväska.

Mannen ska då ha kontaktat en annan person på campingen, och tillsammans undertecknade de avtalet och erbjöd 1 000 dollar för barnet.

Enligt dem själva, agerade de av oro för barnets hälsa, och en av männen planerade att ge föräldrarna en check på 1 000 dollar inom några dagar, men inga pengar hade ännu bytt ägare.

Paret greps och sattes i förvar med en borgen satt till 50 000 dollar. Pappan har sedan dess släppts, medan mamman fortfarande är fängslad. De är misstänkta för att ha äventyrat ett barns välfärd och för att ha försökt genomföra en olovlig överlåtelse av ett barn för adoption.

LÄS MER:New Yorks borgmästare åtalas för mutbrott

LÄS MER:Man avrättad med hårt kritiserad metod i USA

ANNONS