Äventyrsbadet The Reef håller stängt till fredag efter att en råtta hittats.
Äventyrsbadet The Reef håller stängt till fredag efter att en råtta hittats. Bild: Privat

Råtta härjar på badhotellet The Reef – tvingas hålla stängt hela veckan

Badhotellet The Reef i Fredrikshamn tvingas hålla stängt efter att en råtta upptäcks inne i äventyrsbadet. Nu håller hotellet stängt och tvingas betala tillbaka bokningar till tusentals gäster.
– För oss är inte förlorade pengar det viktiga, utan att våra gäster får komma tillbaka till badet, säger Marianne Bredevang, hotelldirektör på The Reef.

ANNONS
LocationDanmark|
|

Under helgen gjorde en i personalen på äventyrsbadet The Reef en otrevlig upptäckt. En råtta hittades inne på badlandet. Under helgen tvingades därför badet hålla stängt för att Anticimex skulle genomsöka byggnaden. Under måndagen meddelade hotellet att de tvingas hålla stängt hela veckan.

– Vårt fokus just nu är att hitta råttan, säger Marianne Bredevang, hotelldirektör för The Reef.

Marianne Bredevang, hotelldirektör på The Reef, säger att de har fullt fokus på att hitta råttan.
Marianne Bredevang, hotelldirektör på The Reef, säger att de har fullt fokus på att hitta råttan. Bild: Press
Gästerna som kom till äventyrsbadet under helgen möttes av en skylt som berättade varför de håller stängt.
Gästerna som kom till äventyrsbadet under helgen möttes av en skylt som berättade varför de håller stängt. Bild: Privat

Tusentals drabbade

Exakt hur många som drabbas av att badet håller stängt kan inte The Reef säga, men en vanlig sommardag har The Reef runt 400 badgäster.

Många av dem reser från Sverige med färjan från Göteborg. Enligt Stena Line kan alla som reser med de för att besöka badet söka ekonomisk ersättning.

ANNONS

– Det gäller både för de som skulle besökt badet under helgen och de som har planerat att resa dit i veckan, säger Louise Haglund, kommunikationsansvarig på Stena Line.

Kaosartad situation på The Reef

GP har tidigare berättat om Sofia Stenqvist från Kungälv som hade sett fram emot att besöka badet tillsammans med sina barn. Eftersom badet höll stängt på grund av råttan, hänvisades de till ett annat badhus.

Bild: Privat

– Det var en kaosartad situation. Personalen på The Reef verkade stressade eftersom det var så många gäster där. Flera hundra, säger hon.

Badhotellet har meddelat att alla som drabbats av att de nu tvingas hålla stängt ska få ekonomisk kompensation. När GP när Sofia Stenqvist på måndagen berättar att hon endast fått ersättning för en hotellnatt, trots att hon betalat för två.

– Det känns inte kul, speciellt inte för de gäster som kom dit igår. Trots att de hållt stängt sedan i lördags var det många som kom dit under söndagen som inte fått någon information, säger hon.

Kommer du besöka The Reef igen?

– Kanske om ett år. Jag vill vara säker på att de har löst problemet, säger Sofia Stenqvist

Andra råttan på The Reef

Det är inte första gången en råtta upptäcks på äventyrsbadet. För bara två veckor sedan tvingades badet hålla stängt på grund av en råtta. Marianne Bredevang, hotelldirektör på The Reef berättar att jakten på råttan och arbetet för att förhindra fler att ta sig in pågår för fullt.

ANNONS

– Vi arbetar med hjälp av Anticimex för att förhindra att fler råttor tar sig in, säger hon.

Badhotellet har ännu inte kommunicerat på sin hemsida eller i sociala medier att de håller stängt. Enligt Kenneth Hultgren, kommunikationsansvarig på hotellkedjan Strawberry som driver hotellet, kommer de som bokar nya resor till hotellet att kontaktas individuellt.

LÄS MER:Äventyrsbadet The Reef i Fredrikshamn stängt på grund av råtta

LÄS MER:Råttor på Universeum: ”Tar sig upp från Västlänken”

LÄS MER:Oceana skulle konkurrera med Disneyland – efter tio års arbete förstördes allt

ANNONS