Ryanairs vd: Max två drinkar på flygplatser

Flygresenärer är fulla och otrevliga. Det menar Ryanairs vd Michael O’Leary, som vill begränsa antalet drinkar som passagerarna får dricka på flygplatsens barer innan de går ombord – till två drinkar per person.

ANNONS
|

Antalet incidenter på flygplan har ökat under sommaren, med våldsamma händelser som nu sker varje vecka. Det menar Michael O’Leary, vd för Ryanair, enligt The Telegraph.

Enligt O’Leary beror det på en blandning av ”pulver och tabletter”. Förr somnade de som var för berusade när de kom ombord, men nu blir de aggressiva i stället menar han.

– Det är blandningen. Folk blir mycket mer aggressiva och det är svårt att hantera, säger han.

Oftast är det personalen som råkar illa ut, men bråk mellan passagerare har också blivit vanligare. För att bekämpa problemet föreslår han nu att flygplatser begränsar antalet drinkar en passagerare får dricka innan avgång till två stycken per boardingpass.

ANNONS

– Det är inte lätt för flygbolag att identifiera de som är för berusade vid gaten, särskilt om de boardar i grupp. Så länge de kan stå upp och gå kommer de igenom. Sedan när planet lyfter blir det problem, säger han.

Värre vid flygförseningar

Situationen blir värre om det är flygförseningar, enligt O’Leary. Då kan resenärerna sitta på flygplatsernas barer och dricka i flera timmar innan avgång.

– De flesta av våra passagerare kommer till flygplatsen en timme före avgång. Det räcker för två drinkar. Men om flyget är några timmar försenat kan man inte häva i sig fem, sex, åtta, tio glas öl. Gå och ta en kaffe eller en kopp te.

Storbritannien sticker ut

Värst är det på flyg från Storbritannien, enligt Ryanair. Oftast de linjer som är på väg mot festdestinationer som Ibiza. Regionala flygplatser som Liverpool, Manchester, Glasgow och Edinburgh ska vara extra drabbade.

Enligt Michael O’Leary är flygplatserna ”såklart emot” förslaget, som han nu ska lägga fram för den nya Labour-regeringen i Storbritannien.

– Vi vill inte missunna folk en drink. Men vi tillåter inte folk att köra när de har druckit, ändå sätter vi upp dem i flygplan 10 000 meter upp i luften.

LÄS MER:Från coolt till töntigt – så super fyra generationer

LÄS MER:Flygplansrökare åtalas – eskorterades av planet

LÄS MER:Krismöte för Ryanair över baleariskt bakverk

LÄS MER:Här är alla direktflygen från Göteborg

ANNONS