Staden Tjasiv Jar där de hårdaste striderna i Donetsk pågår. Bild från 4 juli.
Staden Tjasiv Jar där de hårdaste striderna i Donetsk pågår. Bild från 4 juli. Bild: Ukrainas 24:e mekaniserade infanteri via AP/TT

Ryssland: Intagit ännu en by i Donetsk

Ryska styrkor har intagit ännu en by i Donetsk i östra Ukraina, uppger Rysslands försvarsdepartement. Det gäller byn Chigari som "befriats" enligt det ryska uttalandet.

ANNONS

Dagen före meddelade Ryssland att en annan by i området intagits.

Ryssland har i år gjort en rad mindre avancemang i regionen Donetsk, med start i Avdijivka i februari. Varken Ryssland eller Ukraina har dock gjort några större genombrott och bedöms ha fastnat i en utnötningsfas i kriget.

Två avfyrningsramper för luftvärnssystemet Patriot uppges ha förstörts av ryska Iskanderrobotar, rapporterar statliga ryska Tass tidigare med hänvisning till uppgifter från försvarsdepartementet i Moskva.

Attacken uppges ha skett i hamnstaden Juzjne i sydvästra Ukraina, nära Odessa. Ukrainas militär bekräftar att två ryska Iskanderrobotar avfyrats från Ryssland, men kommenterar inte var de landat.

ANNONS

Patriot är ett amerikanskt luftvärnssystem som används i försvarssyfte mot angrepp i luften. Robotarna har en räckvidd på 70 kilometer och kan nå över 23 kilometers höjd.

Under natten har en ukrainsk drönarattack orsakat en brand i en rysk ammunitionsdepå, uppger lokala myndigheter enligt nyhetsbyrån AFP.

På Telegram skriver regionen Voronezjs guvernör Aleksandr Gusev att flera ukrainska drönare skjutits ned av ryskt luftvärn under natten, och att nedskjutna delar orsakat branden i depån.

Ingen person ska ha skadats. Uppgifterna har inte bekräftats av oberoende parter.

ANNONS