Trumps son: ”Han kommer aldrig sluta kämpa”

Reaktionerna var många och kom snabbt efter att en skottlossning inträffat på Trumps kampanjmöte i Pennsylvania.
”Han kommer aldrig sluta kämpa för att rädda Amerika”, skriver hans son på X.

ANNONS
|

President Joe Biden blev snabbt informerad händelsen och fördömer den på X.

"Jag är tacksam att höra att han är i säkerhet och mår bra. Jag ber för honom och hans familj, och för alla som befann sig på kampanjmötet", säger Joe Biden i ett uttalande och tillägger:

"Det finns ingen plats för den här typen av våld i Amerika. Vi måste enas som ett land för att fördöma det".

George W Bush: ”Feg attack”

Även den tidigare presidenten Barack Obama fördömer händelsen i starka ordalag.

George W Bush, även han tidigare president, kallade händelsen en ”feg attack mot hans liv” i ett uttalande. Han tillade att han att tacksam att Trump är i säkerhet och tackade säkerhetstjänsten för deras snabba respons.

ANNONS

En lång rad andra politiker, såväl demokrater som republikaner, skickar hälsningar till Donald Trump och kallar händelsen fruktansvärd.

Trump barn om skjutningen

Teslachefen Elon Musk skriver på X att han står helt och fullt bakom Donald Trump. Till skillnad från många andra riktar han kritik mot säkerhetstjänsten för att skottlossningen kunde ske.

Pennsylvanias demokratiske guvernör Josh Shapiro skriver, också på X, att våld riktat mot politiker eller politiska partier är oacceptabelt.

"Det har ingen plats vare sig i Pennsylvania eller USA", skriver Shapiro.

Donald Trump Jr, en av expresidentens söner, skriver på X att hans pappa "aldrig kommer att sluta kämpa för att rädda Amerika".

Dottern Ivanka Trump tackar i ett inlägg på X för allt stöd hennes pappa och de andra offren har fått efter skjutningen.

”Jag älskar dig pappa, nu och för alltid”, avslutar hon med.

Starka reaktioner från omvärlden

Även politiska ledare utanför USA har reagerat starkt på händelsen. Den brittiske premiärministern Keir Starmers stab har kommenterat händelsen i ett uttalande, enligt BBC.

"Vi är chockade över scenerna vid president Trumps demonstration i Pennsylvania", sa en talesman och fortsatte:

"Vi fördömer alla former av politiskt våld på det starkaste och vi sänder våra bästa lyckönskningar till president Trump och hans familj vid denna tidpunkt."

ANNONS

Kanadas premiärminister Justin Trudeau skriver på X att han är ”äcklad” av händelsen. Australiens premiärminister Anthony Albanese kallar händelsen "oroande och konfronterande."

Den svenska socialdemokraten Annika Strandhäll skriver på X att hon följer händelsen med ”djupt allvar” och säger att det är ytterligare ”ett allvarligt attentat mot en politiker”.

LÄS MER:Skottlossning under Donald Trumps valkampanjmöte

LÄS MER:Här leds Trump av scenen

ANNONS