Sällskap vandaliserade Finlandsfärja – nu kastas de ut från hotell på Kanarieöarna

Ett finskt byggföretag orsakade rubriker efter att de vandaliserat ett kryssningsfartyg under en urspårad julfest. Nu har samma gäng slagit till igen och blivit utkastade från ett hotell på Kanarieöarna, rapporterar Iltalehti.

ANNONS
|

I december blev ett finskt sällskap anmälda efter att de skapat oreda på en Finlandsfärja då de under en urartad julfest kastat möbler i havet och kissat på bastuaggregat i färjans spa.

Nu har de varit i farten igen, denna gången på Kanarieöarna.

Sällskapet, en grupp anställda från ett finskt byggföretag, ska ha varit på en fyra veckor lång semester på Gran Canaria. Där ska de återigen ha festat så hårt att de blivit utkastade från ett hotell. Bland annat ska de ha börjat gräla med hotellgrannarna och vandaliserat simbassängen, som ska ha kantats av krossat glas.

ANNONS

Byggföretagets vd bekräftar och beklagar händelsen till den finska tidningen Iltalehti.

– Jo så var det. Jag och grabbarna blev utslängda, sen fortsatte kvällen. Vi tog in på ett nytt, dyrt hotell i Playa del Ingles, säger han.

– Nog var det ett ganska hårt festande. Simbassängen blev i sådant skick att den fick stängas, och det var säkerligen den främsta orsaken till att vi blev utkastade.

Han tillägger att sällskapet kunde ha ”agerat på ett sakligare sätt”.

Julfest spårade ur

I slutet på december anordnade det finska byggföretaget en julfest ombord på kryssningsfartyget Baltic Princess. Men under kvällens gång blev de så fulla att de började vandalisera båten, rapporterar finska Hufvudstadsbladet.

Gruppen ska bland annat ha kastat ett tiotal möbler, motsvarande ett värde på nästan 11 000 kronor, i havet från balkongen på lyxsviten som de hyrde på den nionde våningen. Byggföretagets vd filmade händelsen, som spridits på sociala medier.

Flera från sällskapet ska även ha kissat på ett bastuaggregat, vilket tvingade bastun att stänga. Vakter ombord ska ha behövt tvinga gruppen att lämna färjans spa-avdelning då de inte kunde bete sig.

Byggföretagets vd talade senare ut om den urspårade julfesten i ett program som livesänts på Twitch. Han beklagade händelsen och sa:

ANNONS

– Vi drack under 12 timmar och då blir det sådana här dumheter. Vi tänkte allt eller inget och när vi kör, då kör vi hårt.

Efter händelsen portades sällskapet från färjan, rapporterar finska Yle. Företaget fick betala för möblerna som förstördes och Tallink Silja har även polisanmält sällskapet för vandalismen ombord.

– Det är otroligt beklagligt, särskilt nedskräpningen av Östersjön där vi hoppas att inte ens cigarettfimpar ska hamna. Men också skadegörelsen mot fartygets egendom. Och visst kunde det ha gått illa. Dessa möbler kunde ha fallit på någon på ytterdäck eller på ett fordon, sa Marika Nöjd, kommunikationsansvarig på Tallink Silja till HBL.

LÄS MER:Julfest spårade ur på Finlandsfärja

LÄS MER:Man död efter fall på färja – utreds som olycka

LÄS MER:Dansk frikänns för gammalt färjemord

ANNONS