Hersch Goldberg-Polin på storbildsskärmen vid Demokraternas konvent. Nedan står hans föräldrar.
Hersch Goldberg-Polin på storbildsskärmen vid Demokraternas konvent. Nedan står hans föräldrar. Bild: J. Scott Applewhite

Sex personer ur Hamas gisslan i Gaza döda

Sent på lördagskvällen meddelade Israels militär, IDF, att flera kroppar som förmodades vara gisslan hittats i Gaza.
Några timmar senare kom beskedet: Sex personer som kidnappats av Hamas hade hittats döda i en tunnel under Rafah.

ANNONS
|

Tidningen Haaretz var tidigt ute med att rapportera att kropparna som hittats befarades vara ett antal av de som togs gisslan under Hamas terrorattack den 7 oktober förra året.

Kort därefter manade IDF till försiktighet gällande uppgifterna.

"För närvarande arbetar styrkorna fortfarande i området och genomför en process för att få ut och identifiera kropparna, vilket kommer att ta flera timmar" skriver militären enligt TT.

Men på söndagsmorgonen gick Vita huset ut med att totalt sex personer som hållits som gisslan av Hamas hade hittats döda. Kvarlevorna hittades i en tunnel.

”Tidigare i dag, i en tunnel under staden Rafah, återhämtade israeliska styrkor sex kroppar”, säger president Joe Biden i ett uttalande, och bekräftar att en av de döda var amerikansk-israeliska gisslan Hersh Goldberg-Polin.

ANNONS

”Jag har arbetat outtröttligt för att få hem deras älskade Hersh till (familjen) och jag är förkrossad över nyheten om hans död”, fortsatte Biden i utlåtandet.

De döda – Hersh Goldberg-Polin, Ori Danino, Eden Yerushalmi, Almog Sarusi, Alexander Lobanov och Carmel Gat – hittades i en tunnel söder om Rafah.
De döda – Hersh Goldberg-Polin, Ori Danino, Eden Yerushalmi, Almog Sarusi, Alexander Lobanov och Carmel Gat – hittades i en tunnel söder om Rafah. Bild: The Hostages Families Forum/AP/TT

Kidnappades på festival

Nyhetsbyrån AP rapporterar att hans familj också gått ut med beskedet.

”Med brustna hjärtan är Goldberg-Polin-familjen förkrossade att meddela dödsfallet av dess älskade son och bror, Hersh. Familjen tackar er alla för er kärlek och stöd och önskar att bli lämnade i fred för tillfället”, lyder uttalandet enligt AP.

Hersh Goldberg-Polin var en av de som kidnappades vid en israelisk musikfestival. För bara drygt två veckor sedan stod Goldberg-Polins föräldrar på scen vid Demokraternas konvent för att vädja om ett gisslanavtal.

Kort efter beskedet att kroppar hittats skrev en organisation som företräder familjemedlemmar till de som tagits gisslan av Hamas att det nu är ett faktum att Israels premiärminister Benjamin Netanyahu har övergivit gisslan.

"Från och med i morgon kommer landet att skaka, vi uppmanar allmänheten att förbereda sig" skriver Forum för gisslan och saknade familjer i uttalandet, enligt TT.

LÄS MER:Fler döda på Västbanken

LÄS MER:Massvaccinering mot polio har påbörjats i Gaza

LÄS MER:V-politiker spred judehat – vägrar lämna

ANNONS