Skådespelaren Alec Baldwin åtalas efter dödsskjutningen

Skådespelaren Alec Baldwin kommer att åtalas för vållande till annans död efter dödsskjutningen under en filminspelning 2021, rapporterar Wall Street Journal.

ANNONS
|

Under inspelningen av filmen ”Rust” skulle skådespelaren Alec Baldwin spela in en scen där han avfyrade en pistol. Det var meningen att det skulle vara en rekvisitapistol som avfyrades med lösa skott, men i själva verket var pistolen skarpladdad.

Skottet dödade filmfotografen Halyna Hutchins och skadade även regissören Joel Souza.

Nu meddelar åklagare i New Mexico att de kommer att åtala Alec Baldwin för vållande till annans död, uppger WSJ.

Tidningen uppger att filmens assisterande regissör, ​​David Halls, har gått med på att erkänna sig skyldig till anklagelser om vårdslös användning av ett dödligt vapen, och hänvisar uppgifterna till en anonym källa.

ANNONS

I New Mexico är ofrivilligt dråp ett fjärde gradens grovt brott som ger ett maximalt straff på 18 månader i fängelse.

Baldwin nekar till ansvar

Alec Baldwin har flera gånger nekat till ansvaret för tragedin på filminspelningen.

Baldwin hävdar att han inte tryckt på avtryckaren utan att pistolen avfyrats av sig själv. Han har även sagt att de som är ansvariga är personen som fungerade som rekvisitaassistent och vapenansvarig under inspelningen och den assisterande regissören Dave Halls, som gav honom pistolen och förklarade att den var "kall", det vill säga laddad med lösa skott.

– Det finns två personer som inte gjorde vad de skulle. Jag sitter inte här och säger att de borde få fängelse eller att deras liv ska vara ett helvete, men jag vill att alla ska veta att det är de två personerna som är ansvariga för det som hände, säger Baldwin.

Alec Baldwin har tidigare sagt att han inte tror att varken han eller någon annan kommer att fällas för dödsskjutningen. Han har kallat olyckan för en tragisk händelse som han säger "har tagit ett år av hans liv och drabbat honom hårt professionellt".

Filmens regissör har meddelat att produktionen av ”Rust” kommer att återupptas i januari i år, men inte i New Mexico där olyckan skedde.

ANNONS

LÄS MER:Alec Baldwin stämmer "Rusts" vapenansvarige

LÄS MER:"Rust" återupptas – ett år efter dödsskjutning

LÄS MER:Baldwin skyller skjutningen på regiassistenten

ANNONS