Ett skalv med magnituden 3,7 har noterats utanför Norges sydvästra kustlinje.
Ett skalv med magnituden 3,7 har noterats utanför Norges sydvästra kustlinje. Bild: Norsk Nasjonalt Seismisk Nettverk

Skalv utanför Norges kust

Ett skalv med magnituden 3,7 har noterats utanför Norges sydvästra kustlinje på tisdagsmorgonen, rapporterar norska medier. Det var ett mindre skalv som inte ska ha orsakat några skador, men som väckte många norrmän på tisdagen.

ANNONS
|

Klockan 6.40 på tisdagsmorgonen inträffade ett skalv utanför Norges kust, norr om Bergen. Enligt Norska nationella seismiska nätet, NNSN, ska det handla om ett skalv med magnituden 3,7.

Enligt data från en jordbävningsstation i Bergen ska skalvets centrum ha varit 62 kilometer väster om Askvoll, uppger NRK.

– Med norska mått mätt är det här ett stort skalv. Nästan alla våra stationer på fastlandet har registrerat det, säger till Bergens Tidende Sara Rezaei, ingenjör vid NNSN.

Bergens Tidende skriver att de har fått tips från flera personer längs kusten som märkte av tisdagens skalv.

ANNONS

– Det var riktigt läskigt, jag har aldrig upplevt en jordbävning förut, säger Janne Pritnzlow, som bor i området, till tidningen.

När Synnove Solbakken drack sitt morgonkaffe och läste tidningen hemma i sitt vardagsrum blev hon också helt överraskad av skalvet.

– Jag kände att stolen rörde sig och att det klirrade i vitrinskåpen. Det var en skrämmande upplevelse, berättar hon för VG.

Skalvet ska dock inte ha varit farligt och betraktas som ett mindre skalv i den internationella skalan, säger Volker Oye, seismolog och projektledare på forskningsinstitutet Norsar.

Enligt NRK ska norsk polis inte ha fått in några samtal om skador orsakade av jordbävningen.

LÄS MER:Ungt par insnöat i rasområde i nära ett dygn

LÄS MER:Ett hus drogs med i jordskred i Norge

LÄS MER:Norge: Kommun isolerad efter oväder

ANNONS