Skott mot synagoga och kyrkor i Dagestan– utreds som terrordåd

Beväpnade män öppnade under söndagskvällen eld mot en synagoga och två kyrkor i den ryska regionen Dagestan. Sex poliser och en präst har dött, och ännu fler uppges skadade. Ryska myndigheter utreder attackerna som terrordåd.

ANNONS
|

Den beskjutna synagogan och kyrkan ligger intill varandra i staden Derbent. Enligt ryska medier ska även en polispostering 12 mil bort i Dagestans huvudstad Machatjkala ha beskjutits.

Enligt ryska inrikesdepartementet har sex poliser dödats i attackerna. Enligt ryska tidningen Moscow Times ska även en präst och en säkerhetsvakt ha dött. Många fler uppges vara skadade.

På bilder som nu sprids i sociala medier syns hur synagogan och kyrkan i Derbent står i lågor.

Utreds som terrorattack

På Telegram meddelar ryska myndigheter att attackerna utreds som terrordåd.

"I kväll genomfördes väpnade attacker mot två ortodoxa kyrkor, en synagoga och en polisutpostering i städerna Derbent och Machatjkala. Som ett resultat av terrorattackerna, enligt preliminära uppgifter, dödades en präst från den ortodoxa kyrkan och poliser", lyder ett uttalande från Rysslands byrå för bekämpning av terrorism.

ANNONS

Enligt lokala myndigheter i Machatjkala ska fyra gärningsmän ha dödats, rapporterar Moscow Times.

Ryska statliga RIA Novosti rapporterar att även en polisbil i byn Sergolokal ska ha blivit beskjuten av okända gärningsmän. En polis ska ha skadats i den attacken, rapporterar mediet.

Det är fortfarande oklart vilka som står bakom attacken. Moscow Times rapporterar dock att det är känt sen tidigare att militanta personer från Dagestan rest till Syrien för att ansluta sig till Islamiska staten.

Texten uppdateras.

ANNONS