Den demokratiska vicepresidentkandidaten Tim Walz son Gus brast ut i glädjetårar när han far talade på Demokraternas konvent i Chicago.
Den demokratiska vicepresidentkandidaten Tim Walz son Gus brast ut i glädjetårar när han far talade på Demokraternas konvent i Chicago. Bild: Matt Rourke/AP/TT

Sonens glädjetårar under Tim Walz tal

ANNONS

Vicepresidentkandidat Tim Walz tal på Demokraternas konvent var huvudnumret. Men kvällens kanske mest bestående intryck gjorde hans 17-årige son Gus Walz.

Gus, som har en intellektuell funktionsnedsättning, satt i publiken tillsammans med sin syster Hope och mamma Gwen. Så snart hans far ställde sig i talarstolen började glädjetårarna strömma utför kinderna.

När Tim Walz målande berättade om sin och hustruns IVF-kamp för att bli föräldrar började sonen gråta hejdlöst. Vid ett tillfälle klappade han i händerna och ropade: "Det där är min pappa", påhejad av publik i närheten.

Bilder av Gus Walz stolta tårar blev snabbt virala och spreds i medier och på webben.

ANNONS

Tim och Gwen Walz berättade nyligen om sin sons utmaningar i en intervju med tidningen People Magazine.

– Liksom för så många amerikanska familjer tog det tid för oss att förstå hur vi skulle kunna göra allt vi kunde för att Gus skulle lyckas i livet. Det tog tid, men det vi snart förstod är att Gus utmaningar är inte en motgång – det är hans superkraft.

ANNONS