Demonstranter framför parlamentet i Jerusalem på onsdagen. De kräver en överenskommelse för att få hem gisslan från Gaza.
Demonstranter framför parlamentet i Jerusalem på onsdagen. De kräver en överenskommelse för att få hem gisslan från Gaza. Bild: Ohad Zwigenberg/AP/TT

Stora demonstrationer i Israel – krav på nyval

Israeler har blockerat en stor motorväg som löper mellan Tel Aviv och Haifa, rapporterar medier i landet. Demonstranterna kräver ett gisslanavtal – och ett nyval.

ANNONS

Demonstranterna, som begär att premiärminister Benjamin Netanyahus regering säkrar ett avtal som får hem gisslan och sedan avgår, har även blockerat delar av en annan stor motorväg.

– Bara nyval kan släcka den här elden, ropar demonstranterna enligt statsägda Kan.

Till kvällen planeras stora demonstrationer utanför Netanyahus bostäder i Jerusalem och Qesarya, skriver israeliska Haaretz. Demonstranterna har även uppmanat människor att gå ut i strejk i protest mot regeringen.

Protester mot regeringens oförmåga – eller ovilja – att nå en överenskommelse för att få hem gisslan har pågått i månader på flera håll i Israel. Allra störst har demonstrationerna varit i Tel Aviv. Fler än 100 israeliska gisslan hålls fortfarande av terrorstämplade Hamas och andra extremiströrelser i Gaza, men det är oklart hur många som är vid liv.

ANNONS
ANNONS