Arkivbild. Strax utanför Tokyo har flera katter dödats på kort tid. Katten på bilden har inget med händelsen att göra.
Arkivbild. Strax utanför Tokyo har flera katter dödats på kort tid. Katten på bilden har inget med händelsen att göra. Bild: Michael Probst

Stympade katter hittade spridda över stad i Japan

Strax utanför Japans huvudstad Tokyo har en mängd stympade kroppsdelar från katter hittats. Bland annat har man även funnit käken från en katt som hängts på en skolgård.

ANNONS
|

Under den senaste tiden har flera styckade kattlik hittats i staden Saitama, som ligger knappt en halvtimme från Tokyo, rapporterar Japan Times.

I söndags larmade en man polisen efter att han upptäckt kroppen av en huvudlös katt på sin gård. Djurets inälvor hittades på en närliggande väg några timmar senare.

Samma dag ringde en kvinna in och berättade att hon upptäckt vad som såg ut att vara överkroppen på en katt, som polisen misstänker kommer från samma individ.

Tidigare den här månaden har tre andra kattlik hittats i Saitama, bland annat i en park och på en grundskola. I mitten på februari fann polisen en kattkäke som knutits fast i en klätterställning på en skola.

ANNONS

För att lugna befolkningen som bor i området har polisen utökat sin patrullering i området, rapporterar Vice. De grundskolor som ligger nära fyndplatserna har även börjat eskortera barn hem och fått dem att gå till och från skolan i större grupper.

Saitama har tidigare drabbats av kattmördare

Polisen undersöker nu om det finns ett möjligt samband mellan dessa fall och utreder dem som ett möjligt brott mot djurskyddslagen, rapporterar Japan Times.

– Det var ett tag sedan jag hörde talas om ett hemskt kattmord som det här i vår prefektur, säger Kazuhiko Noguchi, som arbetar för polisdistriktet Minami och som har hand om relationerna med de boende i området, till Vice.

Det är nämligen inte första gången som Saitama drabbats av en kattmördare. För sex år sedan dömdes en man till 22 månaders fängelse för att ha torterat och mördat minst nio katter, vilket Tokyo Reporter rapporterat om. Han ska även ha laddat upp videor på morden på internet.

Att döda eller skada ett djur är straffbart i Japan och kan ge uppemot fem år i fängelse eller böter på upp till 5 miljoner yen, vilket motsvarar runt 380 000 svenska kronor.

LÄS MER:Berusat gäng tog med ko på tågresan

LÄS MER:Smugglade tonvis med djurdelar – får fängelse

LÄS MER:Han ser sina djur dö i värsta torkan på 40 år

ANNONS