Talmannen: Riksrättsutredning ska inledas mot Joe Biden

Det republikanska representanthuset tänker inleda en riksrättsutredning mot USA:s president Joe Biden. Det meddelar talmannen Kevin McCarthy i ett inlägg på X.

ANNONS
|

Talmannen för det republikanska representanthuset Kevin McCarthy säger att de kommer att inleda en riksrättsutredning mot USA:s president Joe Biden, då de menar att presidenten gjort sig skyldig till korruption och andra fel.

– I dag uppmanar jag vår huskommitté att inleda en formell riksrättsutredning mot president Joe Biden, säger Kevin McCarthy under ett tal som hölls vid Kapitolium.

Joe Biden anklagas för att ha tjänat på sonens affärer

Anklagelserna är bland annat baserade i påståenden om att Biden ska under sin tid som vicepresident ha varit tjänat på utrikesaffärer som hans son, Hunter Biden, varit involverad i. Talmannen Kevin McCarthy menar nu att Joe Biden undanhållit information om sin inblandning i dessa affärskontakter.

ANNONS

Enligt talesmannen finns det vittnesmål som delger hur Joe Biden ska ha deltagit i möten som sedan genererat stora summor i intäkter för sonen och hans affärspartners.

– Det verkar som att presidentens familj fått särbehandling av Bidens administration. Behandling som de inte hade fått om de inte var släkt med presidenten, säger Kevin McCarthy i sitt tal

Det här har hänt med Hunter Biden

När Joe Biden var landets vicepresident fick Hunter Biden två poster i två olika utländska företag: det Kinabaserade investmentbolaget BHR och Burisma Holdings, som innan kriget var ett av Ukrainas största privatägda företag.

Hunter Biden ska ha fått mångmiljonbelopp i ersättning för vad som kritiker beskrivit som minimalt arbete. Joe Biden har anklagats för att på olika sätt ha deltagit i arbetet. Hunter Biden var även en konsult för en bank som donerat pengar till minst en av Joe Bidens valkampanjer.

Därför har det under den senaste tiden riktats anklagelser från republikanernas håll om att Biden ska ha varit medveten om sin roll och spelat med för att hjälpa sonen.

”Under de senaste månaderna har republikanerna i parlamentet avslöjat allvarliga och trovärdiga anklagelser om president Bidens beteende – en kultur av korruption”, skriver McCarthy på X.

Hittills har republikanerna inte kunnat uppvisa några bevis om sina påståenden mot Joe Biden.

ANNONS

LÄS MER:Riksrätt mot Biden kan bli vapen i valrörelsen

LÄS MER:Åtal väntar Hunter Biden

LÄS MER:Särskild utredare ska granska Hunter Biden

ANNONS