Tiktok kan förbjudas i USA

Republikaner och demokrater är enade – Tiktok:s dagar kan vara räknade. Amerikanska politiker har lagt fram ett lagförslag som kan förbjuda användandet av sociala mediejätten i landet.
”Det är dags att förbjuda Peking-kontrollerade Tiktok för gott”, skriver senator Rubio i ett pressmeddelande, en av personerna bakom lagförslaget.

ANNONS
|

Ett nytt lagförslag kan komma att förbjuda Tiktok i landet. Om lagen går i bruk, kommer alla ekonomiska transaktioner stoppas från sociala medieföretag med över en miljon användare och som har någon form av inflytande från Kina, Ryssland eller Iran.

Det är tydligt att lagförslaget riktar sig till Tiktok och dess ägare, kinesiska Bytedance. En av de tre personerna bakom lagförslaget, senator Rubio säger i ett pressmeddelande:

"Det här handlar inte om kreativa videor – det här handlar om en app som samlar in data om tiotals miljoner amerikanska barn och vuxna varje dag. Det är dags att förbjuda Peking-kontrollerade Tiktok för gott”

ANNONS

Tidigare har Bytedance meddelat att de vidtagit en rad åtgärder för att säkerställa att inga känsliga användardata kan hamna i Kina. Trots det har amerikanska militären och utrikesdepartementet har ändå förbjudit sina anställda att ladda ner appen, skriver CNN.

ANNONS