Tiotusentals euro har samlats in till den hemlöse man som lämnade in en upphittad plånbok med 2 000 euro till polisen. Arkivbild.
Tiotusentals euro har samlats in till den hemlöse man som lämnade in en upphittad plånbok med 2 000 euro till polisen. Arkivbild. Bild: Michael Sohn/AP/TT

Tiotusentals euro till ärlig hemlös man

Över 34 000 euro, motsvarande drygt 380 000 kronor, har samlats in till en hemlös man i Amsterdam som lämnade in en plånbok med närmare 2 000 euro till polisen.

ANNONS
|

Historien om den 33-årige mannens ärlighet har fått stor spridning. Själv säger han att hans liv har vänts "helt upp och ned", enligt nätinsamlingssajten som fick in summan på bara ett dygn.

Mannen hade varit hemlös i ett och ett halv år men kan nu hyra sig ett boende, enligt sajten. Många har också hört av sig till mannen och erbjudit honom jobb.

Plånboken hittade han på centralstationen i Amsterdam när han "gick sina rundor" för att leta efter tomflaskor att panta. I plånboken fanns inga dokument som identifierade ägaren.

– Jag vill tacka alla så så så mycket … Jag kan inte beskriva hur jag känner just nu … Jag är överväldigad av människor som säger så söta, fina saker, säger han i ett videoklipp på Instagram.

ANNONS

– Jag hittar inte orden, jag vet inte vad jag ska säga, jag är full av adrenalin, säger han och lägger till att han skulle kunna bygga upp sitt liv igen med de insamlade pengarna.

Om ingen träder fram och gör anspråk på de pengar som han lämnade in till polisen inom ett år går de till upphittaren.

ANNONS