Republikanernas presidentkandidat Donald Trump bekräftar att han förhåller sig negativt mot en andra debatt mot Kamala Harris. Arkivbild.
Republikanernas presidentkandidat Donald Trump bekräftar att han förhåller sig negativt mot en andra debatt mot Kamala Harris. Arkivbild. Bild: Evan Vucci/AP/TT

Trump nobbar debatt mot Harris

CNN har bjudit in till en debatt mellan presidentkandidaterna Kamala Harris och Donald Trump.
Men det blir ingen fler, upprepar ex-presidenten Trump på ett kampanjmöte i North Carolina.

ANNONS

Demokraternas presidentkandidat Kamala Harris har tackat ja till debatten som CNN bjudit in till den 23 oktober. Hennes republikanske rival Trump säger dock nej och hänvisar till tidigare uttalanden som han har gjort gällande ytterligare debatter: Det blir inga fler.

Efter den första debatten mellan Harris och Trump den 10 september sade han att han inte kommer att ställa upp på fler debatter. Efter det har han dock öppnat för att ställa upp om "han känner för det".

Vicepresident Harris sade sig vara "redo för ytterligare ett tillfälle att dela scen med Donald Trump", enligt hennes kampanjordförande Jen O'Malley Dillon i ett uttalande.

ANNONS

"Trump borde inte ha några problem att gå med på den här debatten", fortsatte uttalandet.

På X skrev Harris att hon "med glädje" accepterar en andra debatt och att hon hoppas att Trump bestämmer sig för att ställa upp.

ANNONS