Trumps ord i natt: Det räddade mig från döden

Efter att ha varit en hårsmån från döden så ska nu ex-presidenten Donald Trump skriva om sitt tal inför konventet. I en ny intervju förklarar han att hans räddning kan ha varit att han vände sig bort från publiken.
– Hade jag inte gjort det i det ögonblicket, ja, då skulle vi inte prata i dag, säger Donald Trump till The Washington Examiner.

ANNONS
|

Donald Trump har helt och hållet skrivit om sitt tal inför konventet med anledning av mordförsöket på honom i lördags. På torsdag kommer han att uppmana till ny ansträngning för enighet i USA, säger han i en ny intervju med The Washington Examiner.

Trump menar att han vill dra nytta av ett historiskt ögonblick och förena landet.

– Detta är en möjlighet att föra samman hela landet, ja, hela världen. Talet kommer att vara mycket annorlunda, mycket annorlunda än det skulle ha varit för två dagar sedan, sa han.

Trump berättar att människor över hela landet, från olika samhällsskikt och med olika politiska åsikter, har ringt honom. Den tidigare presidenten berättar att han räddades från döden eftersom han vände sig från publiken för att titta på en skärm som visade data han använde i sitt tal.

ANNONS

– Den verkligheten börjar precis sjunka in. Jag tittar sällan bort från publiken. Hade jag inte gjort det i det ögonblicket, ja, då skulle vi inte prata idag, eller hur? säger Donald Trump.

Han förklarar också vad han tänkte när han höjde näven i gesten som har fotograferats och spridits på bild världen över. Han berättar att han såg hur publiken inte hade rört på sig.

– Det är svårt att förklara hur det kändes, men jag visste att världen såg på. Jag visste att världen skulle bedöma det här och jag visste att jag var tvungen att låta dem veta att vi är okej.

”Jag borde vara död”

På väg till Republikanernas konvent på söndagskvällen, lokal tid, berättar Trump för tidningen New York Post om sina tankar efter attentatet.

– Läkaren på sjukhuset sade att han aldrig sett något liknande förut, han kallade det ett mirakel, sade Trump som enligt New York Post reporter hade ett stort vitt bandage över sitt högra öra.

– Jag borde inte vara här, jag borde vara död.

LÄS MER:Donald Trump skadad efter skottlossning på valkampanjmöte

LÄS MER:Det här vet vi om misstänkta skytten Thomas Matthew Crooks

LÄS MER:Corey, 50, sköts ihjäl när han skyddade sin familj

LÄS MER:Mord och mordförsök på amerikanska politiker

LÄS MER:Vittne: Såg man med vapen krypa på tak

ANNONS