FN:s generalsekreterare António Guterres säger att det som sker i Gaza, där FN-organet Unrwa uppger att sex av deras medarbetare dödats i en israelisk attack, är helt oacceptabelt. Arkivbild.
FN:s generalsekreterare António Guterres säger att det som sker i Gaza, där FN-organet Unrwa uppger att sex av deras medarbetare dödats i en israelisk attack, är helt oacceptabelt. Arkivbild. Bild: Pamela Smith/AP/TT

Unrwa-medarbetare dödade i Gaza

ANNONS

Sex medarbetare från FN:s organ för palestinska flyktingar, Unrwa, har dödats i Gaza, skriver organet på X. Personerna dödades när två attacker från luften träffade en skolbyggnad i Nuseirat, uppger Unrwa.

Israels militär hävdar att de slog till, med hög precision, mot vad de beskriver som terrorister i en kommandocentral för Hamas på skolområdet.

"Det som sker i Gaza är helt oacceptabelt", kommentar FN:s generalsekreterare António Guterres i ett inlägg på X om de sex medarbetarnas död i attacken.

Enligt organet är det det högsta antalet dödade medarbetare vid ett enskilt tillfälle hittills under kriget. Bland offren finns den ansvariga för skyddsverksamheten i byggnaden och flera medlemmar i samma team.

ANNONS

Skolbyggnaden har utsatts för attacker fem gånger sedan kriget började efter terrorstämplade Hamas attack på Israel för snart ett år sedan. I och omkring byggnaden vistas 12 000 personer, främst kvinnor och barn, skriver Unrwa på X.

"Skolor och annan civil infrastruktur måste skyddas. Det är inga måltavlor. Vi uppmanar alla parter i konflikten att aldrig använda skolbyggnader med omkringliggande områden i militära syften", skriver organisationen.

ANNONS