Vladimir Putin tillsammans med gymnasten Alina Kabaeva som ska vara pojkarnas mamma. Arkivbild från 2004.
Vladimir Putin tillsammans med gymnasten Alina Kabaeva som ska vara pojkarnas mamma. Arkivbild från 2004. Bild: ITAR-TASS

Uppgifter: Så lever Putins hemliga barn

I en ny rapport framkommer nya detaljer om Ivan och Vladimir – som sägs vara Vladimir Putins hemliga söner. Enligt Moscow Times bor pojkarna i en nationalpark, gillar lego, och får sällan leka med jämnåriga.

ANNONS
|

Ryskspråkiga sajten Dossier Center, som drivs av avhoppade ryska affärsmannen Michail Chodorkovskij från Berlin, har släppt en ny rapport om Ivan och Vladimir som påstås vara president Vladimir Putins hemliga söner.

Engelskspråkiga Moscow Times, som rapporterat om granskningen, skriver att pojkarna Putin bor i ett slott tillhörande presidenten i en nationalpark i Valdai, distriktet Novgorod, runt 35 mil nordväst om Moskva.

Pojkarnas mamma ska vara Alina Kabaeva, en 41-årig före detta gymnast som sedan länge påståtts ha haft en relation med Vladimir Putin – något som konsekvent förnekats av de ryska myndigheterna. Och jämfört med Putins andra barn, döttrarna Katerina och Maria, är mycket okänt om de påstådda sönerna.

ANNONS
Enligt granskningen från Dossier Center har Rysslands president två söner som hålls hemliga från allmänheten.
Enligt granskningen från Dossier Center har Rysslands president två söner som hålls hemliga från allmänheten. Bild: Alexander Kazakov

Enligt granskningen lever de ett skyddat liv omgivna av barnflickor, guvernanter och sportcoacher men har knappt några interaktioner med jämnåriga barn.

”De leker mest ensamma eller med vuxna och träffar bara sina föräldrar sent på kvällen”, skriver Dossier Center.

Att vara son till Rysslands mäktigaste man tycks dock ha vissa fördelar – som att familjen förfogar över ett pansartåg, flygplan, helikoptrar och lyxyachter. Enligt rapporten gillar den äldste sonen Ivan Disneyserier, och klär även ibland ut sig till sina favoritkaraktärer. Vilka de är är oklart. Ivan Putin sägs även vara en ambitiös hockeyspelare som gärna spelar hockey med sin pappa.

Om den yngre av sönerna, 5-årige Vladimir Putin Junior, är uppgifterna i Moscow times sammanfattning av granskningen mer sparsamma. Båda sönerna ska dock ha en stor legosamling.

LÄS MER:USA slår tillbaka efter Putins Harris-stöd

LÄS MER:Efter kramen med Putin: Modi möter Zelenskyj

LÄS MER:Ex-oligarken: Diktaturen kan försvinna med Putin

ANNONS