Våldsam brand i skyskrapa i Hongkong

Strax innan midnatt under natten till fredagen, lokal tid, bröt en massiv brand ut i en skyskrapa i Hongkong. Branden eskalerade och ett hundratal personer fick evakueras medan brandmännen kämpade mot lågorna.

ANNONS
|

Sent på torsdagskvällen började en skyskrapa i mitten av det populära shoppingområdet Tsim Sha Tsui i Hongkong att brinna.

Enligt The Guardian ska de första flammorna ha synts till vid toppen av 42-våningsbyggnaden, medan gnistor regnade ner på gatorna.

Al Jazeera uppger att tre byggnader intill skyskrapan fick evakueras. Enligt polisen ska totalt sex byggnader, bland annat de som fick evakueras och ett hotell, också ha börjat brinna men elden där gick att släcka.

Hundratals personer samlades runt det avspärrade shoppingområdet för att se på infernot och vittnen uppger att man kunde höra ljudet av explosioner inifrån skyskrapan.

ANNONS

Skyskrapan var under konstruktion och inga personer befann sig därför inne i den när branden startade. Ingen ska ha omkommit i samband med branden, men två personer ska ha skadats och förts till sjukhus.

Det är fortfarande oklart vad som orsakat branden.

LÄS MER:Massiv brand i skyskrapa i Kina

LÄS MER:Våldsam storbrand på jättelik soptipp i Delhi

LÄS MER:Här är årets bästa internationella bilder

ANNONS